Sport & Vrije tijd

Bijzondere medewerking van ENorm aan Sportgala Gemeente Losser

LOSSER - Na de succesvolle voorgaande edities vindt aanstaande zaterdag 10 juni het Sportgala Gemeente Losser weer plaats in het openluchttheater Brilmansdennen. Na twee jaar afstel in verband met het coronavirus is het sportgala weer terug van weggeweest. Het evenement begint om 19.00 uur aan de Gildehauserweg 27 te Losser. Met onder andere een choreografische uitvoering van Dance Studio Juf wordt het een onvergetelijk gala waar de sporters uit de gemeente Losser centraal staan. Uiteraard is er na afloop een feestelijke afterparty. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Twentse rockband ENorm. Achter de medewerking van de band zit een bijzonder verhaal.

Jubilerende rockband draagt concert op aan oprichter van het sportgala

ENorm viert dit jaar hun 35-jarig jubileum en viert dit met nieuwe muziek zoals de laatste single ‘Waterfront’ en een boek over de geschiedenis van de band. De samenstelling van ENorm bestaat uit Eric ten Bos (lead vocals), Ronald ten Bos (gitaar & backing vocals), Bram Brijan (bas), Martin Platenkamp (keys) en Ferry Bult (drums). Het concert van ENorm tijdens het sportgala van aanstaande zaterdag wordt opgedragen aan Erik Golbach. Jarenlang was Erik Golbach manager van de band. Tevens was hij oprichter van het Sportgala Gemeente Losser.

“Nadat de gemeente Losser het een aantal jaren zonder sportverkiezing moest doen, werd in 2018 het huidige sportgala voor het eerst gehouden. Erik Golbach was de grote aanjager en motivator. Naast de oprichter van het sportgala en voormalig manager van ENorm, was hij ook mijn zwager en vriend”, aldus ENorm-zanger Eric ten Bos. “Erik is twee jaar geleden overleden na een relatief kort ziekbed. Dit wordt de eerste editie zonder hem. Bij het sportgala is de Erik Golbach support prijs in het leven geroepen, een aanmoedigingsprijs voor nieuw aanstormend talent. Er zal zaterdagavond ook een ‘in memoriam’ voor Erik zijn, dat gaan wij met een speciaal nummer ondersteunen. Daarnaast spelen wij twee keer twintig minuten met eigen werk, daar was Erik groot voorstander van. Spreekstalmeester Leon ter Huerne staat dichtbij de band en gaat alles aan elkaar praten. Dit sportgala is voor ons bijzonder en daarom hebben wij ook aangegeven dat we het sportgala volledig ondersteunen toen we werden gevraagd.”

Sport en muziek als positieve uitwerking op tegenslag

“Met de band schrijven we eigen liedjes over het leven”, vervolgt ten Bos. “Die gaan over alles in het leven en ook het leed dat daar bij kan komen kijken. Zo hebben we ook nummers geschreven voor goede doelen als het KWF en stichting Lost a Child die ouders ondersteunt bij het verlies van een kind. In het leven krijg je soms een enorme tik waardoor je meer de kleinste dingen waardeert. Dat zie je terug in onze teksten. Het gaat bijvoorbeeld ook oveer hedonisme, het ervaren van geluk en voorspoed en de mindset die daarvoor nodig is. In onze nieuw geschreven single ‘Waterfront’ is een persoonlijk verhaal van mij verwerkt. Als je voor hele grote muur van water staat en je durft er niet doorheen, ga er dan doorheen. Soms kan dat beangstigend zijn, maar ga er doorheen. Met zinnen als ‘Standing at the waterfront to wash down all your worries’ worden met name positief blijven en veel sporten als lichtend voorbeeld aangegeven.

Het belang van de band is vooruit te kijken. Als je in de ellende zit; hoe ga je dan verder, hoe knok je verder en welke bronnen boor je aan? Erik Golbach was daar een goed voorbeeld van. Dat is reden om er vol voor te gaan en ook om het sportgala tot een hele mooie avond te maken. Dat doe je als band met het publiek samen. We benadrukken dat positiviteit en gezondheid op de voorgrond staan, het wordt bijna een ode aan het publiek.

“We hopen ook dat de sporters het lof krijgen dat ze verdienen. Dat zijn hardwerkende mensen. Mensen in beweging vinden we belangrijk, of het nu door sport of muziek is. Op de afterparty spelen we nog een goede covershow met bekende nummers voor het publiek.Met Top 2000 songs wordt het een feest der herkenning. We hopen dat we de kers mogen zijn. Maar de taart en de slagroom dat zijn de sporters.”

Genomineerden Sportgala Gemeente Losser

Tijdens het sportgala zijn de beste sporters uit de gemeente Losser van het afgelopen jaar aanwezig. Uit alle genomineerden worden de beste sportman, sportvrouw en sportploeg van 2023 bekendgemaakt. Ook worden ereprijzen voor talent jongens, sportploeg jeugd, G-sporters, aanmoedigingsprijs jongens en aanmoedigingsprijs meisjes uitgedeeld.

De genomineerden zijn:

Sportman:

Luuk Zanderink, Timo Pahler en

Jesse ter Bekke

Sportvrouw:

Lissane Nederlof, Fieke Kroese en Milou Olde Bolhaar

Sportploeg:

SV Losser O19, Klootschieters Beuningen (mannen en vrouwen) en SV Losser 1

Talent meisjes:

Minke Kempers, Milou Kamphuis, Tess Rotman, Emma van der Liet

Talent jongens:

Luuk Mannebeek, Pim Luyerink

Sportploeg jeugd:

AVGL junioren meisjes, Twirlingteam Revenge, Combinatie 64 MC1

G-sporters:

Road Runners, Iphitos

Aanmoedigingsprijs jongens:

Valentijn van der Liet, Lasse Krabbe, Floris Zwolle

Aanmoedigingsprijs meisjes:

Dike Hasselerharm, HCL Meisjes O9