Sport & Vrije tijd

Doe je mee?
Jeugdschaatsclinics IJsclub Losser

LOSSER - Schaatsen is een uitdagende sport waarbij je op jonge leeftijd de basistechniek in één seizoen kunt leren. Wil jij ook vol trots de bocht in een schaatshouding rijden? Je leert hoe je veilig valt, krachtig afzet, glijdt en snelheid kan maken in de bocht. Schaatsen leer je niet in twee of drie lessen. Uit ervaring weten we dat je in tien lessen goed kunt leren schaatsen.

IJsclub Losser organiseert tien schaatslessen voor vijftien kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen voor slechts € 20,00. Er wordt geschaatst in groepen van tien kinderen samen met de Oldenzaalse IJsclub op de IJsbaan Twente in Enschede. Vervoer, schaatsen en helm worden verzorgd. Er worden noren gebruikt en geen hockey- of kunstschaatsen. Als je noren hebt, neem die dan mee. Elke deelnemer krijgt een hesje, zodat je als groep goed herkenbaar bent. De lessen worden gegeven onder begeleiding van trainers van de Sven Kramer Academie.

Op zaterdag 14 oktober starten de lessen. De lessen duren van 10.00 tot 11.00 uur. Ze vertrekken om 09.15 uur vanaf het ‘Lossers hoes’ (gemeentehuis) naar de ijsbaan. Daar krijgen je schaatsen en een helm. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen met het aantrekken van de schaatsen en helm. Neem makkelijk zittende kleding mee, bijvoorbeeld een joggingpak en handschoenen (helm en handschoenen zijn op de ijsbaan verplicht). Rond 11.45 uur ben je weer terug bij de Mariakerk.

Indien ouders mee willen is daartoe de mogelijkheid, wel graag van tevoren aangeven.

Inschrijven kan door middel van een mail naar: secretariaat@ijsclublosser.nl of skeeleren@ijsclublosser.nl

Telefonische opgave is ook mogelijk, dan bellen naar: Johan Roetenberg, tel. 06-40984619.

IJsclub Losser wil graag een e-mailadres en mobiel nummer van één van de ouders, zodat ze makkelijk met hen kunnen overleggen. Ze doen dan enkele dagen voor de start een belronde om de inschrijving nogmaals te bevestigen en om te horen of er nog vragen zijn. Vergeet niet om bij het aanmelden ook de schoenmaat op te geven.

Zaterdagen waarop de lessen plaatsvinden: 14 en 21 oktober; 4, 11, 18 en 25 november; 9 en 16 december; 13 en 20 januari (28 oktober niet = herfstvakantie; 2 december = mogelijk Sinterklaas vieren; 23 december, 30 december en 6 januari = kerstvakantie).