Sport & Vrije tijd

Eerst lopen en dan soep, dat houdt de moed erin bij de Roadrunners

LOSSER - Koud, heel koud, maar ze waren erbij! Acht Roadrunners met hun loopmaatjes waren op 3 december om 09.15 uur in het verenigingsgebouw in De Lutte om de startnummers en de loopchip op te halen voor deelname aan de Snertloop. 

Want u kent hen toch? De Roadrunners, de G-groep voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, onderdeel van atletiekvereniging Iphitos.

Naast hun vaste, wekelijkse trainingsavond op donderdag maken ze ook graag een uitstapje. Zondag 3 december was dat de Snertloop. Samen hebben ze de 5,3 km gelopen. En dat deed de ene Roadrunner in 29 min terwijl de andere een knappe prestatie neerzette in 44 min. Want het gaat niet om de tijd, het gaat om volwaardig mee kunnen doen. En dat hebben de Roadrunners afgelopen zondag weer heel mooi laten zien. Iedereen heeft de eindstreep gehaald.

En wat was het mooi om aangemoedigd te worden door al die mensen aan de kant van het parcours en als uiteindelijk bij de finish ook nog eens je naam uit de luidspreker galmt, is de voldoening compleet! Tevreden en voldaan.

Tot volgend jaar, dan doen ze graag weer mee.