Sport & Vrije tijd

Eindelijk biljart in woonkamer van De Lutte

DE LUTTE - De laatste biljarttafel was al enkele jaren geleden verdwenen uit de Lutter horeca. De biljartclub ging uit nood naar Oldenzaal voor hun wekelijkse sportuurtje. De wens van het bestuur van de dorpsboerderij was er al langer, maar het kwam er maar niet van.

Sinds afgelopen april beschikt Erve Boerrigter over een biljart in de grote zaal, vroger de del. Lid van de biljartclub en zeer betrokken inwoner van De Lutte Hennie Swennenhuis overleed op 24 augustus vorig jaar, maar niet eer dat hij de wens uitte om voor zijn club EN voor de jeugd een biljart terug wilde in zijn dorp. Het was niet tegen dovemansoren gezegd. Het bestuur van het dorpshoes benoemde een speciale commissie en die ging ermee aan de slag. Meerdere maatschappelijk ondersteunende organisaties werden aangeschreven. Dat had resultaat. Van het Twents Noaberfonds en het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid en Oost Twente werden gelden ontvangen om de biljarttafel aan te schaffen. Afgelopen vrijdag werd het biljart feestelijk aangeboden aan het bestuur van de dorpsboerderij en ook aan de biljartclub. Namens het Coöperatiefonds overhandigde Joël Mollink en Renate Meijerink de cheque aan Ellen Seiger als afgevaardigde van het stichtingsbestuur. In haar dankwoord liet Ellen Seiger weten niet te begrijpen waarom er zolang over gesproken was en er maar geen biljart kwam en dat bij de wens van een zeer gerespecteerde, inmiddels overleden, Luttenaar de actie in een paar maanden gepiept is.

Beheerder van de dorpsboerderij, Marlou Vrijkorte, is zeer blij met de nieuwe activiteit in haar ‘woonkamer’ “Ons dorpshoes is een laagdrempelig activiteitencentrum.

Er worden heel veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen van de Lutter samenleving. De biljarttafel is een geweldige aanvulling in het gehele aanbod. Mensen die graag een balletje willen stoten of vriendengroepen die eens per maand op een vaste avond willen biljarten kunnen contact opnemen met het dorpshoes, 0541-552009”, aldus Marlou Vrijkorte.

Inwoners die graag in clubverband willen biljarten kunnen contact opnemen met Frans oude Ophuis, e-mail: fransoudeophuis@hotmail.com of tel. 06-1128 2193. Maar ook Luttenaren die de beginselen van het sportieve spel onder de knie willen krijgen, of een korte opleiding willen volgen, kunnen contact opnemen met Stephan Scheper, e-mail: stephanscheper7@gmail.com of tel. 06-2001 8944