Sport & Vrije tijd

Euregio Fiets-4-daagse van Denekamp komt eraan

DENEKAMP - Van 22 tot en met 25 augustus wordt vanuit Denekamp de 47e editie gehouden van de Euregio Fiets-4-daagse gehouden. Ook dit jaar zijn er weer allemaal nieuwe routes en er is een leuk randprogramma voor de deelnemers. Dat betekent dat u weer kunt genieten van de mooie omgeving van Twente en de grafschaft Bentheim. U kunt kiezen uit routes van 25, 40, 60 en 100 km. En gewoon een dagje meefietsen kan ook.

Niet in een rijtje fietsen…

De Euregio Fiets-4-daagse in Denekamp is nog altijd erg populair. De deelnemers komen uit het hele land, maar ook Duitsers en Belgen weten Denekamp te vinden. Een groot deel van de deelnemers komt uit Denekamp en omliggende dorpen. Is het niet te druk op de routes? Daarover is voorzitter Roy Fox van de stichting Wielerevenementen Denekamp duidelijk. “Het is zeker niet te druk, deelnemers hoeven echt niet in een rijtje te fietsen. Er zijn meerdere afstanden en ruime starttijden waardoor het onderweg lekker rustig fietsen is.”

Waar gaan de routes naar toe?

Op dinsdag gaan de kortere routes richting Saasveld en Rossum. De 60 km route brengt de deelnemers richting Borne en de 100 km heeft haar stempelpost in Bentelo. De kortere routes op woensdag leiden de deelnemers richting Vasse en Ootmarsum. De 60 km route gaat richting Langeveen en de 100 km route pauzeert dichtbij Hardenberg. De donderdag zijn de routes meer zuidelijk gericht met korte routes richting Oldenzaal en Rossum. De 60 km route gaat richting Losser en de langste route richting Haaksbergen. Vrijdag is de traditionele ‘Duitsland-dag’ met korte routes richting Lage en Neuenhaus. De 100 km route gaat zelfs naar Drenthe en heeft een fraaie stempelpost in het natuurgebied Bargerveen. Voor deelnemers met een navigatie toestel; de gpx-routes zijn nu al te downloaden via www.e4d.nu/programma/downloads.

Hoe ziet het programma eruit?

Dinsdag 22 augustus:

-Start 47e Euregio Fiets-4-Daagse met uitreiking fietsvlaggetje 2023.

-Voor de kids is er een extra presentje.

-Bezoek aan Boer Hartman met accordeonmuziek van Ida Goossink (25 en 40 km)

-‘Hugomarkt’ in hartje Denekamp

-Op vertoon van uw deelnemerskaart krijgt u 50% korting (max. 4 personen) op uw bezoek aan zwembad Dorper Esch, buitenzwembad Kuiperberg en museum Natura Docet. Dit geldt de hele fietsweek.

Woensdag 23 augustus:

-Weekmarkt in Denekamp

-Gezonde verrassing onderweg van Rob’s Vers Shop

-Bezoek aan watermolen Singraven

-Bij terugkomst op het terras van ‘t Wubbenhof muziek van Theo en Juliët oude Avenhuis.

Donderdag 24 augustus:

-Onderweg een welbekende verrassing van PLUS Jan ter Steege.

-Bij terugkomst op het terras van ‘t Wubbenhof de Oldenzaalse Smartlappenzangers (13.30 tot 16.00 uur).

-Koopavond in Denekamp tot 21.00 uur.

Vrijdag 25 augustus:

-Onderweg krijgt u een heerlijke verrassing van de bakker.

-Bezoek aan de Wassermühle in Lage (40 km)

-Op de terugweg komt u langs museum Hennie Kuiper en De IJskuip. Loop eens binnen voor een stukje wielergeschiedenis of een lekker ijsje.

-Bij terugkomst op het terras van ‘t Wubbenhof muziek van rasmuzikant Gert Ekkelboom.

-Vanaf 16.15 uur start de prijsuitreiking voor de jongste en oudste deelnemers. Onder de weekdeelnemers verloten we enkele mooie prijzen.

Goed om te weten

De start van de Euregio Fiets-4-daagse is op dinsdag 22 augustus bij ’t Wubbenhof, Oldenzaalsestraat 49 in Denekamp. Zin om mee te doen met de Euregio Fiets-4-daagse? U kunt zich alvast inschrijven op www.e4d.nu/inschrijven. Voorinschrijving is ook mogelijk op maandag 21 augustus van 14.00 tot 17.00 uur in de tent bij de start. Kosten voor deelname bedragen 15 euro voor een weekkaart (14 euro bij voorinschrijving) en 6 euro voor een dagkaart (5,50 euro bij voorinschrijving). Kinderen tot en met 16 jaar doen al mee voor 2,50 euro (weekkaart) of 1 euro (dagkaart).