Sport & Vrije tijd

Donderdagmiddag 23 november

Herman Finkers signeert 'Kroamschudd’n in Mariaparochie'

OLDENZAAL - Op donderdagmiddag 23 november signeert Herman Finkers de heruitgave van de Twentse kerstklassieker 'Kroamschudd'n in Mariaparaochie', dat deze week na dertig jaar weer in een nieuw jasje verschijnt. Finkers signeerde de afgelopen weken bij Boekhandel Broekhuis in drie Twentse steden zijn 'Et heanige Preenske'. Donderdagmiddag vanaf 14 uur is de laatste mogelijkheid voor een gesigneerd exemplaar en een ontmoeting met Herman Finkers bij Boekhandel Broekhuis aan de Grootestraat 16 te Oldenzaal.

Kroamschudd'n in Mariaparaochie

Dit bijzondere kerstverhaal speelt zich niet af in Bethlehem, maar in het Twentse Mariaparochie, een dorp op steenworp afstand van Almelo. Bij spieker Jozef en zijn vrouw Marie wordt een kindeke geboren en ze ontvangen een keur aan gasten die allen op zijn Twents komen 'kroamschudd'n.

Herders en drie wijzen uit het oosten komen de kleine 'potboon' welkom heten en naar goed Twents gebruik wordt een krentenwegge aangeboden.

John Croezen maakte de tekeningen bij dit vrolijke kerstverhaal van Herman Finkers. Het boek heeft inmiddels een mythische status en­ is na dertig jaar eindelijk weer leverbaar.

Donderdagmiddag 23 november

Tijd: 14.00 - 16.00

Boekhandel Broekhuis

Grootestraat 16 Oldenzaal

Toegang vrij

(houd rekening met een gezellige wachtrij)