Sport & Vrije tijd

Inschrijving zesde editie Twentse Smokkel Trail geopend

LOSSER - Na vijf succesvolle edities organiseert de Losserse atletiekvereniging Iphitos  weer een Twentse Smokkel Trail en wel op zondag 5 november.

De Twentse Smokkel Trail gaat over grotendeels onverhard terrein over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de grensregio Losser/Bad Bentheim kun je hardlopend en wandelend kennis maken met de oude smokkelcultuur én genieten van het mooie, afwisselende landschap. De parkoersen gaan over éénmalig opgestelde landgoederen, langs het kronkelende riviertje de Dinkel, door het natuurgebied de Zandbergen, over boeren erven en is voor 90% onverhard. Gemoedelijk, uitdagend en genieten van het Twentse landschap zijn de kernwaarden van de Twentse Smokkeltrail. De afstanden die kunnen worden gelopen zijn: 27 en 14,5 km. De 27 km trailrun start om 12.30 uur en de 14,5 km om 13.30 uur. Daarnaast is er een drop off van 10 km. Bij deze drop off trail word je met een huifkar, getrokken door paarden, naar een plek op de route gebracht van waaruit je terugloopt naar de finish. De starttijden zijn 13.15 uur en 14.00 uur.

Meer informatie over de trail is te lezen op de website www.twentsesmokkeltrail.nl

Wandelen

Wandelaars kunnen eveneens de trailparkoersen van 14,5 of 27 km als wandeltocht lopen. Wandelaars kunnen volop genieten van de natuur. De route is grotendeels off road en loopt over oneffen en zeer afwisselend terrein met veel smalle paadjes. De wandeltrails zijn unieke routes waarbij u op plekken komt waar u normaal als wandelaar niet mag komen. Voor de 27 km wandeltrail kan men starten tussen 09.15 en 09.30 uur, voor de 14,5 km is dit tussen 10.30 en 10.45 uur.

Inschrijving

Inschrijven is alleen digitaal mogelijk via inschrijven.nl. Dit kan tot 30 minuten voor aanvang.  Wandelaars worden ook deze editie gevraagd om vooraf in te schrijven. De inschrijving sluit bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers voor de desbetreffende afstand. Dit in verband met het unieke karakter en de kleinschaligheid van deze trail.

De voorinschrijving sluit op 29 oktober om 23.59 uur. Vanaf maandag 30 oktober start de na-inschrijving en wordt het inschrijfgeld verhoogd met € 2.00. Na-inschrijving is tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd mogelijk via het digitale inschrijfformulier op inschrijven.nl

Zorg dat je erbij bent en schrijf je op tijd in, andere jaren hebben ze mensen moeten teleurstellen.

Ben je op zoek naar een gezellig, maar uitdagend evenement, waarbij (hard)lopen in de natuur wordt gecombineerd met de lokale smokkelcultuur en een persoonlijke sportieve prestatie, kom dan naar de Twentse Smokkel Trail!