Sport & Vrije tijd

Iedereen is welkom om mee te doen, 3 oktober gaan ze van start

Kick off Walking Handball in Losser

LOSSER - Een aantal enthousiaste vrijwilligers staan op 3 oktober in de startblokken om Walking Handball in de gemeente Losser te introduceren. Deelnemer en trainer van Walking Handball Karin Timmerman-Elferink: “Ik heb zelf jarenlang gehandbald. Het leuke aan handbal vind ik dat het een echte teamsport is. Walking Handball lijkt me ook heel erg leuk, waar we de sport op een lekker rustige manier beoefenen.” In oktober kan iedereen gratis komen kennismaken met de sport.

Bewegen zonder blessuregevaar

Walking Handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen en waar de spelers op een aangepast veld met een aangepaste bal spelen. Deze sport is erg geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Ze beginnen met een warming-up met andere bal-/spelvormen en sluiten na ongeveer 30 minuten af met een wedstrijdje Walking Handball.

Teamsport

Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar de sport richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Maar ben je jonger en enthousiast: wees welkom! De sport is zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk. Niet alleen oud-handballers zijn welkom, maar zeker ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm waarbij iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen. 

Direct meedoen of eerst een kijkje nemen

Ze gaan van start op dinsdag 3 oktober van 20.00 tot 21.00 uur in Sporthal de Fakkel (zaaldeel 3) in Losser. Iedereen is van harte welkom om gelijk mee te doen. In oktober kun je de sport gratis komen proberen. Trek een sportieve outfit en zaalsportschoenen aan en je kunt van start. Heren en dames krijgen elk een kleedkamer toegewezen. Eerst een keer kijken mag natuurlijk ook. Geef je wel van te voren even op via hvcombinatie64@gmail.com.

Elke dinsdagavond

Walking Handball wordt vanaf 3 oktober elke dinsdagavond in Losser aangeboden. Deelnemers betalen na oktober € 2,50 per keer incl. koffie/thee/frisdrank na afloop. Je betaalt niet per maand, maar alleen als je er bent. Ook zal er een strippenkaart worden aangeboden. Je wordt geen lid van een vereniging.