Sport & Vrije tijd

Losser Tournament doorslaand succes

LOSSER - Het afgelopen weekend stond weer in het teken van het Losser Tournament, de twaalfde editie alweer. Tweeëndertig teams uit JO13 en JO15 categorie speelden hun wedstrijden zaterdag en zondag op de velden van SV Losser. Vrijdagavond werd al afgetrapt met een meidentoernooi. Dat was voor het eerst en verliep uitstekend.

Vriendschap, plezier en  saamhorigheid maken dit  toernooi tot wat het is.
Vriendschap, plezier en saamhorigheid maken dit toernooi tot wat het is.

Zoals altijd is de vrijdagavond ook de avond waarop de spelertjes nog tot laat actief zijn. Met muziek van een dj werd een mooi feestje gebouwd. Bij het tentenkamp, waar elk team in een eigen tent sliep, bleef het vast nog lang onrustig.

Op zaterdag begon dan het grote toernooi, met de poulefase. Dit keer waren er naast Nederlandse teams ook twee teams uit Duitsland. De organisatie moest nog wat improviseren door de nacompetitiewedstrijd van SV Losser 2 maar bleek in staat om toch ook het geplande wedstrijdverloop in stand te houden. Na de poulefase werden alle ploegen opnieuw ingedeeld in een zgn. hoog- en een laagpoule en ook de eerste wedstrijden daarvan werden zaterdag gespeeld. Na een geweldig verzorgde barbecue was het tijd voor een wedstrijd van de FC Twente Allstars. Zij traden aan tegen een selectie van oud-eersteelftalspelers uit de gemeente Losser.

De rest van de avond was het feest bij SV Losser. De band WAAZ zorgde met een fantastisch optreden voor de sfeer, de vrijwilligers van SV Losser werkten allemaal keihard om het iedereen naar de zin te maken. Zelfs een paar fikse regenbuien konden de pret niet drukken.

Op zondag werden de poulefases afgerond en begonnen de finales.
Voorzitter Sander Heitbaum was bijzonder tevreden. "Ik ben zo enorm trots dat we mensen in onze club hebben die een jaar lang voorbereiden en dan zo'n weekend tot stand brengen. Ik ben ook trots dat we zoveel vrijwilligers op de been krijgen om het allemaal te kunnen faciliteren. Het geeft een ongelooflijk saamhorigheidsgevoel en dat hoort bij SV Losser. Het maakt echt heel trots en de organisatie verdient een heel heel dik compliment", aldus de voorzitter van SV Losser.

De uitslagen van het toernooi

JO13 hoog                     
1. DSV Concordia Delft        
2. SV Losser                  
3. Rigtersbleek               

JO13 laag
1. Achilles 1894
2. VKW Westerbork
3. De Esch

In de O13 categorie werd Erik van Paasen, DSV Concordia Delft, de beste keeper. Ise Hesselink en Daan Hasselerham van SV Losser de beste speelster en speler, de Fairplay beker ging naar VKW Westerbork.

JO15 hoog                     
1. MMC Weert                
2. Quick 20                    
3. Veendam

JO15 laag
1. Sportclub Neede
2. Achilles 1894
3. De Lutte

In de O15 categorie werd Sem Buijs van MMC Weert de beste keeper. Liz Sanderink van de SDC'12 werd de beste speelster, Stije Bijvank van Quick'20 werd de beste speler. De Fairplay beker ging naar MMC Weert.