Sport & Vrije tijd

De vijfentwintigste editie!

Losserse golfkampioenschappen 2023

LOSSER - Elk jaar - dit jaar was dat de 25e editie - wordt er op Golfbaan Het Rijk van Sybrook gestreden om de kampioensbokalen door Losserse golfers, wat inhoudt dat men in Losser woont of werkt ofwel een dergelijke connectie heeft gehad met Losser voor minimaal vijf jaar.

Ook dit jaar waren de 18-holes en 9-holes wedstrijden weer mooi gevuld, het weer was ze goed gezind (gelukkig niet zo warm als het weekend ervoor), de baan lag er prachtig bij, het aantal deelnemers was goed en het bleek een gezellig en gemêleerd gezelschap.

De eer van Lossers kampioen is dit jaar bij de dames voor Anne-Marie Clausen (91 slagen) en bij de heren voor Henk Huusken (85 slagen) en dus gingen zij met de prachtige bokalen, de 3D-geprintte Oale Toorn van Losser, naar huis. Een mooie prestatie en voor beide winnaars een voortzetting van hun kampioenschap van vorig jaar.

Stableford-wedstrijden (met handicapverrekening) werden op deze dag ook gespeeld en daarbij hebben de volgende personen gewonnen:

18-holes dames: 1. Martha van der Vegt, 2. Hanneke Evenhuis.

18-holes heren: 1. Coen Nijenhuis, 2. Oscar Straatman.

9-holes dames: 1. Liesbeth Winkelman, 2. Herma Stegehuis.

9-holes heren: 1. Alex Vreriks, 2. Richard Stockmann.

Prijzen voor de longest waren voor Hanneke Evenhuis en Michel Olde Benneker en de neary voor Charlotte Bisschop (7m van de vlag) en Bart Verhoeven (5m van de vlag).

De organisatie heeft aangegeven het stokje te willen overdragen en daarbij zijn vier heren opgestaan om het over te nemen.

Henk Huusken, Rob Slot, Joost Nijland en Hans Leussink zullen vanaf volgend jaar dit kampioenschap organiseren. Dank dat zij dit willen oppakken.

Bent u geïnteresseerd en zou u graag volgend jaar mee willen spelen, dan kunt u een bericht sturen naar lossersegolfkampioenschappen@gmail.com

Graag willen zij alle spelers van de afgelopen jaren bedanken voor hun deelname en gezelligheid tijdens deze dagen en daarmee neemt de ‘oude’ organisatie afscheid: Rudolf en Jolein van Urk, Robert en Nicol Kraaijenzank, Pascal Prins en Remco Postma.