Sport & Vrije tijd

Losserse Zwem4Daagse groot succes met 105 deelnemers

LOSSER - Maar liefst 105 deelnemers gingen maandag of dinsdag van start met de Zwem4Daagse in Losser. De organisatie was zoals vanouds in handen van de Zwemclub Losser. Vijf dagen lang ontvingen zij met een enthousiast team de zwemmers, knipten de bandjes en organiseerden zowel in de ochtend als avond leuke activiteiten voor de jeugd. Dit keer waren deze activiteiten in het thema van Halloween: van heksensoep maken tot bezemestafettes en van griezeldansen tot een halloweendisco. Andere hoogtepunten in het programma waren het waterpolotoernooitje en de duikclinic, verzorgd door de duikvereniging.  

Zwemmen bleek populair in de herfstvakantie. Van de 105 deelnemers hebben meer dan 100 de vier afstanden gezwommen. Met dit jaar opnieuw een aantal bijzondere jubilea. “We mochten medailles uitreiken voor negentien en zelfs twintig keer”, aldus Theresia Korfage, die samen met enkele anderen deze editie van de Zwem4Daagse coördineerde. “Het evenement verliep dit jaar bijna vlekkeloos, uit de reacties van de deelnemers bleek dat zij enorm hebben genoten. Dit stemt ons als organisatie zeer tevreden.

We willen het zwembadpersoneel bedanken voor de fijne samenwerking.

Deze bijdragen maakten het feest compleet.” Ook dit jaar was er weer een bonus voor de jongste en oudste deelnemer. Tobias Tolner uit Losser was met zijn zes jaar oud de jongste. De oudste deelnemer was Mieke Voortman uit Lonneker. 

Meer foto’s zijn in de krant te vinden.