Sport & Vrije tijd

Luuk Mannebeek Nederlands kampioen onder 18 jaar

LOSSER - Het Nederlands Kampioenschap Judo onder de 18 jaar werd zaterdag 17 februari gehouden in Den Haag. Hiervoor moesten de judoka’s zich tijdens de districtkampioenschappen plaatsen die plaatsvonden op zaterdag 3 februari. Ondanks dat Luuk het fulltime programma in Groningen volgt, komt hij nog steeds uit voor Judosport Oost en valt dus onder het district Oost Nederland. Luuk had zich als winnaar geplaatst op het districtkampioenschap in Markelo in de categorie onder 18 jaar in de klasse tot 73 kilogram.

Luuk staat op de foto de tweede van links

Afgelopen zaterdag zat hij in een poule met 26 judoka’s. De eerste partij tegen Dielissen werd in zes seconden beslist met een ippon. De tweede partij tegen Schoumacher werd binnen een minuut met een houtgreep gewonnen.

De kwartfinale tegen Knoppersen was een lastige. De twee judoka’s zijn erg aan elkaar gewaagd en trainen samen op Papendal. Luuk kwam na een minuut in de houtgreep terecht. Met nog twee seconden te gaan wist hij eruit te komen. Met een wazari tegen ging de partij verder. Met nog twee minuten op de klok lag Knoppersen in een houtgreep waar hij niet meer uit kwam. Winst voor Luuk!

De halve finale was tegen Fidder; hij komt ook uit voor Oost Nederland en traint ook op Papendal. Geen vreemden voor elkaar dus. Luuk hield zich keurig aan zijn wedstrijdplan en won de partij vlot met een mooie ippon.

De finale was tegen Huijstee, ook geen onbekende, want ze trainen samen op Papendal. Luuk wist wat hij moet doen en binnen een minuut wist hij een ippon te scoren.

Na vorig jaar met het zilver genoegen te moeten nemen is er dit jaar GOUD!