Sport & Vrije tijd

Martini Kerlkes viert 66 jaar bestaan

LOSSER - In de carnavalsperiode werd er al vaak naar gehint, maar op 10 maart was het exact 66 jaar geleden dat carnavalsvereniging de Martini Kerlkes is opgericht. Met een drukbezochte receptie werd dit jubileum groots gevierd en het carnavalsseizoen afgesloten door de leden en aangesloten verenigingen. 

Voorzitter Mark Ekkelboom opende de avond waarna Martin in het Veld van het interim bestuur van de Gaffel Äoskes volgde. In het rijtje volgden Prins Maarten die dit jaar de scepter over Losser tijdens de drie dolle dagen zwaaide, burgemeester Cia Kroon, oud-voorzitters en ere-voorzitters Benno Schoppink en Cees Haulo. De jubileumcommissie sloot af met een woordje en het aanbieden van een mooi schild van hout aan bestuur. Daarna zette DJ Ruben de volumeknop open en werd het een grandioze feestavond.

Het hoogtepunt in 66 jaar Martini Kerlkes? Moeilijk te noemen. Een paar keer een eerste plaats in Oldenzaal en in Losser in de optocht ook altijd hoge punten scoren zullen er ongetwijfeld bij horen met daarbij extra lof voor de wagenbouw. Saamhorigheid en het familiegevoel voert de boventoon tussen de circa 250 leden. Een vereniging in de lift, aldus lid van de Raad van Elf Niels Bouwhuis: “Het is een mooie basis voor de komende elf jaar!” Op naar de 77 wat hem betreft.

Uw reactie