Sport & Vrije tijd

Natuurwerkochtend Vlijertse Meden Deurningen

OLDENZAAL - Er wordt een Natuurwerkochtend gehouden op het landgoed de Vlijertse meden in Deurningen op zaterdag 4 maart. Deze Natuurwerkochtend wordt georganiseerd door de Natuurwerkgroep EnHOe, waarmee IVN Oldenzaal-Losser e.o. samenwerkt.

De Vlijertse Meden is een klein landgoed van Jan en Ineke Deterd Oude Weme. Zij zijn enthousiaste natuurliefhebbers met een bijzondere belangstelling voor insecten. Hun prachtige landgoed is daarom insectenvriendelijk ingericht. De Deurningerbeek stroomt door het landgoed. Je kunt er gewoonlijk niet komen. Nu dus wel! Flink wat wilgenknotten staan op de agenda. Mooi werk dus.

Ze komen bij elkaar om 09.00 uur bij een bankje naast het bruggetje in de Hartermedenweg in Deurningen. Het dichtstbijzijnde woonhuis heeft als adres: Hartermedenweg 10, 7561 RE Deurningen. Auto’s kunnen in de berm van dit onverharde weggetje geparkeerd worden, graag aan de kant van het landgoed. Maar met de fiets komen is natuurlijk leuker en beter.

Ze werken tot 13.00 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen.

Meedoen? Graag je aanmelden via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo