Sport & Vrije tijd

Noord-Oost judo toernooi

LOSSER - Het Noord-Oost Judotoernooi in Slagharen vond op zaterdag 27 januari plaats. Voor veel judoka’s was dit het eerste toernooi van dit kalenderjaar. Namens Judo Losser stond bijna de volledige A-selectie op de tatami. 

In het eerste blok was het de beurt aan Mischa Munsterman en Jesse ter Bekke. Mischa mocht zijn wedstrijden doen in een poule van vier judoka’s. De eerste wedstrijd was hij flink aan het knokken, maar zijn tegenstander was gewoon te sterk. Zijn tweede wedstrijd ging gelijk op en werd uiteindelijk beslist door de scheidsrechter in het voordeel van Mischa. De derde wedstrijd begon goed met lekker aanvallend judo. Helaas was de tegenstander net iets beter en verloor Mischa in de laatste seconden zijn wedstrijd. Met één gewonnen wedstrijd en twee verloren is hij toch nog tevreden naar huis gegaan. 

Jesse weet zijn eerste twee partijen snel en overtuigend te winnen met ippon. De derde partij wordt uitgevochten op de grond en won hij met een houdgreep. De vierde wedstrijd verloor hij met ippon. Dit resulteert tot een mooie tweede plaats. 

Pieter Zwolle en Mees Zwepink waren in het volgende blok aan de beurt. Voor Pieter Zwolle was het toernooi een leerzame ervaring. In de -12 jaar -30 kg klasse wist hij met aanvallend judo een partij te winnen met een ipponscore. Hij verloor twee partijen met een houdgreep waar hij niet uit wist te komen. Met dit resultaat was het toernooi voor hem vroegtijdig voorbij.

Mees verloor zijn eerste twee partijen, daarna wist hij zich goed te herpakken en wist nog een partij naar zijn hand te zetten. Helaas was dit niet voldoende om door te gaan naar de kruisfinales. 

In het volgende blok was het de beurt aan Sem ter Bekke. Sem had in de voorrondes een poule van drie waardoor hij twee keer tegen iedere tegenstander moest. Hij wist zijn eerste partij twee keer een waza-ari te scoren. De andere drie partijen werden verloren. Een mooie leerschool in het eerste jaar-18.

In het laatste blok was het de beurt aan Floris Zwolle en Kay Speerstra. Floris wist met aanvallend judo, waarbij hij verschillende technieken gebruikte, zijn vijf partijen met een ipponscore te winnen. Hiermee werd Floris kampioen in de klasse -15 jaar -42 kg en mocht hij het goud in ontvangst nemen. Kay wist in zijn voorrondes twee partijen naar zijn hand te zetten waardoor hij door mocht naar de kruisfinales. Deze twee partijen werden verloren waardoor hij op de vierde plaats, plaats mocht nemen. Gefeliciteerd heren! 

Volgende week strijden Pieter, Mischa, Mees en Sem op de districtkampioenschappen -12 en -18 jaar in Markelo.