Sport & Vrije tijd

Onderlinge wedstrijden AGVL geslaagd!

LOSSER - AGVL hield de afgelopen weken voor alle jeugdleden een onderlinge wedstrijd, verdeeld over drie dagen. De aftrap werd gedaan door de meiden van de A-selectie en de oudere meiden van de B-selectie. Hun wedstrijd vond plaats op vrijdag 30 juni in de Havezate, waar gemakkelijk gebruik gemaakt kon worden van toestellen als een spanbrug en een houten tumblingbaan. De meiden turnden toestelwedstrijden, dat wil zeggen dat er per toestel gekeken werd wie er de beste was.

Zaterdag 1 juli was het de beurt aan alle andere turnleden uit Losser. Een deel van de Fakkel was omgetoverd tot turnzaal. In drie rondes kwamen leden van 5 tot 16 jaar aan de beurt.

Het was de eerste keer dat de onderlinge wedstrijden in de Fakkel werden gehouden. Maar desondanks verliep het allemaal vrij soepel. De leden genoten van een ongedwongen wedstrijd en ouders en andere belangstellenden konden fijn kijken vanaf de tribune.

Terwijl de uitslagen berekend werden kon het publiek genieten van enkele optredens. Alle dansgroepen van AGVL lieten vol enthousiasme hun geleerde dansen zien. En de springgroepen turnden mooie sprongseries op de luchttumbling. Daarna waren er nog korte demo’s te zien van A-selectie meiden op toestellen als balk en vloer.

De laatste wedstrijd die gehouden werd was op woensdag 12 juli in sporthal De Spil, voor alle Overdinkelse leden. Ook dit was een gezellige, ongedwongen wedstrijd. Alle leden gingen naar huis met een mooie (herinnerings)medaille en een diploma.