Sport & Vrije tijd

Ooievaarsfietstocht in Losser op zaterdag 8 juni

LOSSER - Op zaterdagmorgen 8 juni is er een fietstocht langs de ooievaarsnesten in Losser. Er worden nesten bezocht waar jaarlijks jonge ooievaartjes te zien zijn.

De fietstocht is ongeveer 22,5 kilometer lang en voert over rustige fietspaden door het mooie Losserse landschap. De ooievaars zijn op deze route goed te zien en de begeleiders van Vogelwerkgroep Losser vertellen de bijzonder-   heden en de familiegeschiedenis van deze ooievaarfamilies.  Onderweg wordt ook gewezen op andere leuke vogelsoorten die op de route te zien zijn. Fiets en verrekijker zijn onmisbaar bij deze tocht. De start is om 09.00 uur aan de Bookholtlaan 11 in Losser. Hier zijn ook voldoende parkeerplaatsen.

Op deze route zijn bijna dertig ooievaarsnesten te zien. De fietstocht duurt ongeveer drie uur. Er wordt in twee groepen van maximaal tien deelnemers gefietst.

Aanmelding voor deze fietstocht kan via Tourist info De Lutte-Losser, online:                visitdeluttelosser.nl of telefonisch: 0541-551160. Deelname bedraagt 11,50 p.p., dit is inclusief koffie met lekkers onderweg.