Sport & Vrije tijd

Op de pedalen door de gemeente Losser

LOSSER - Het was warm 13 juli. Maar het weerhield zo’n 200 fietsers er niet van om op de pedalen te stappen, het rijwindje zorgde immers voor wat verkoeling. De streekproductenroute, georganiseerd door de Tourist info De Lutte-Losser, startte bij camping Olde Kottink in Beuningen met een kopje koffie en een plak Twentse krentenwegge.

Dat was voldoende voor wat energie tot aan de volgende stop: de klootschietersbaan in het Beuninger Achterveld. Liefhebbers konden er onder begeleiding een balletje gooien. Een verfrissende Radler ging er wel in samen met een blokje kaas van Kaas Oet Twente en harde metworst van Joris IJland.

Lekker culinair genieten van de mooie omgeving

De lieflijke zand- en fietspaden die het Beuninger Achterveld rijk is, werden gevolgd tot Twente Fruit. Een bezoekje aan de idyllisch gelegen fruitgaard was de moeite waard en na afloop was het genieten van een gezonde frisse smoothie van bessen en fruit dat een paar meter verderop het levenslicht zag.  Het was de voorbode van de ambachtelijke hamburger die de fietsers later bij Erve Elferman voorgeschoteld kregen. De Green Egg maakte overuren, maar de burger smaakte er voortreffelijk naar. Nog even aanzetten tot het Sterrebos in Beuningen waar de streekproductenroute van zo’n 35 kilometer afgesloten werd met een lekker frietje met mayo.

De streekproductenroute wordt nog eens herhaald op woensdag 24 augustus. Aanmelden kan online via www.visitdeluttelosser.nl of telefonisch bij de Tourist info: 0541-551160.