Sport & Vrije tijd

Optreden Vastenactie poppenspeler op school de Veldzijde

LOSSER - Op 15 maart werd er door de Vastenactie een fantastisch optreden verzorgd. Poppenspeler en goochelaar Elmar speelde voor de kinderen van de Veldzijde het verhaal van twee vluchtelingen uit Zuid-Soedan. Op kinderniveau werd dit thema vergeleken met een wandelvakantie met handpop “opa Hans”. 

Tijdens de voorstelling werden een aantal kinderen op het podium geroepen om te helpen. Door deze interactie en de diverse goocheltrucjes bleven de kinderen enthousiast en gingen helemaal op in het verhaal. Aan het einde was de boodschap duidelijk: We moeten elkaar helpen!

School de Veldzijde is een van de vier katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel, die zich dit jaar weer inzet voor de Vastenactie. Met sponsorlopen, kleine klusjes of sparen met de bekende spaarpotjes zullen ze de vluchtelingen in Zuid-Soedan helpen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. 

Tevens zijn er in Losser en Overdinkel de vastenzakjes verspreid via de parochiebladen. Het is ook mogelijk direct aan Vastenactie te doneren: NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag