Sport & Vrije tijd

Podium voor de familie Heebing

DE LUTTE - Vrijdagavond 17 februari: wagen aanbieden De Tuffelkeerlkes. De avond waarmee De Tuffelkeerlkes jaarlijks het carnavalsweekend inluiden, verliep deze avond anders dan anders. Het formele deel begon als altijd. Het moment waarop de hoogheden de praalwagens goedkeuren. Het startsein voor de wagenbouw om mee te doen in de optochten van Losser, Oldenzaal en De Lutte. Baron Jeroen Tijhuis, Adjudant Stephan Kristen en Miss Lieke Haarman keurden de praalwagens goed tot opluchting van de wagenbouwers die uren en uren aan werk in de wagens hebben zitten.

Daarna nam het programma een verrassende wending en nam voorzitter Gerald Riesewijk het woord. De familie Heebing: Theo, Tonny, Bertus en Gerard moesten naar voren komen. Een podium voor de familie Heebing. De spotlights waar ze niet heel graag in staan, maar o zo verdienen.

Vier hardwerkende, betrokken, actieve en liefdevolle mannen, zei Gerald Riesewijk.

 Alle vier werkzaam in het familiebedrijf en enorm betrokken bij De Tuffelkeerlkes, vanaf dag één. Ze stelden hun werkplaats, materialen, machines en zichzelf beschikbaar en dat doen ze nog steeds. Altijd zijn ze in en om de loods van De Tuffelkeerlkes te vinden.

 Maar niet alleen zet de familie Heebing zich in voor De Tuffelkeerlkes. Ook andere verenigingen konden altijd op de bijdrage en inzet van de familie Heebing rekenen. Een kleine impressie: beschikbaar stellen van vervoersmiddelen voor het ophalen van oud papier door Jong Nederland, het coachen van een elftal bij SV De Lutte en betrokken bij de aanleg van het kunstgrasveld en het plaatsen van nieuwe duckouts, actief betrokken bij EHBO-werkzaamheden in het dorp en het altijd beschikbaar stellen van opslagruimte voor rommelmarkten in De Lutte.

“Altijd staan de heren klaar voor onze club. En nu staan wij klaar voor jullie met onze hand-en-spandiensten’, zei Riesewijk. De Tuffelkeerlkes bedankten de heren voor alles wat ze hebben betekend voor de vereniging en nog steeds betekenen. Ze ontvingen daarom een metalen tractor op een handgemaakt houden bord met de inscriptie ‘Bedankt voor alles!’. Wat de heren zelf nog niet weten, is dat er ook tijdens de optochten waaraan De Tuffelkeerlkes mee doen in het carnavalsweekend de nodige aandacht voor de familie zal zijn. In de ‘dank-je-wel-sfeer’.

Dik verdiend!