Sport & Vrije tijd

Schaatsclinics IJsclub Losser groot succes

LOSSER - Een serie van tien schaatsclinics om kinderen van 7 tot 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen: in een mum van tijd was het maximaal aantal deelnemers bereikt!

IJsclub Losser en de Oldenzaalse IJsclub besloten aan het begin van het winterseizoen 2023-2024 om samen clinics te organiseren op de ijsbaan in Enschede. Het streven was om 35 kinderen uit Oldenzaal en 15 kinderen uit Losser deel te laten nemen. In een mum van tijd waren de clinics volgeboekt, zowel in Losser als in Oldenzaal.

Schaatsen en helmen werden door beide ijsclubs ter beschikking gesteld en ook het vervoer van en naar de ijsbaan was geregeld. Om ervoor te zorgen dat ieder kind mee zou kunnen doen, werden de kosten laag gehouden.

De eerste schaatsclininclinic vond zaterdag14 oktober plaats en de serie werd op zaterdag 20 januari afgesloten met de uitreiking van een schaatscertificaat. Die dag vrolijkte een heus dweilorkest de boel op en natuurlijk ontbrak de koek en zopie ook niet.

Het animo in Losser was zo groot dat IJsclub Losser besloot voor een aantal kinderen extra clinics te organiseren op maandagavond, natuurlijk onder dezelfde condities als op de zaterdag. Een flink aantal kinderen vond het schaatsen zo fijn dat ze besloten het hele seizoen door te blijven schaatsen en ook de het skeeleren in de zomer op te pakken.

Een goed initiatief van IJsclub Losser en de Oldenzaalse IJsclub, waardoor veel kinderen kennis hebben kunnen maken met de oer-Hollandse wintersport. Deze schaatsclinics zijn zeker voor herhaling vatbaar.