Sport & Vrije tijd

Sint bezoekt judoka’s

LOSSER - Sinterklaas heeft de jongste judojeugd van Judo Losser bezocht. Op het moment dat de Sint met zijn pieten binnen kwam waren de jongens en meisjes net klaar met hun pietentraining. Onder inspirerende leiding van Dennis Euldering leerden de kinderen sluipen, pakjes bezorgen, rollen en valbreken (voor als een piet van het dak valt) en nog veel meer. Sint werd met gezang ontvangen en daaraan moesten de vele ouders langs de kant van de tatami aan meedoen. 

Sint keek naar alle kleuren banden die de judoka’s om hun middel droegen en vroeg waar die voor zijn. Daarna lieten vele kids zien wat een judorol is, hoe een eerste beenworp gaat en piet vloog met een heupworp door de lucht. Sinterklaas genoot zichtbaar van alle de rollende, vallende en spelende kinderen op de judomat die alles lieten zien wat ze van de nieuwe trainster Jennifer Westenbroek hadden geleerd.

De zakken met cadeaus lieten de pieten achter nadat de trainers tot hulpsinterklaassen waren benoemd. Onder het gezang van ‘Dag Sinterklaasje’ vertrok de Sint en werden de pakjes uitgedeeld. De pakjes werden daarna snel uitgepakt waarna de diverse cadeaus werden bewonderd en het tijd was om naar huis te gaan.

Pietentraining

Na het sinterklaasfeest was er voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar een ingelaste pietentraining. Hier werd fanatiek getraind om goed beslagen ten ijs te komen op de komende examendag. Natuurlijk was er naast inspannende oefeningen ook tijd voor spel en werd de training afgesloten met een glaasje fris en een lekkere versnapering. Ook voor deze groep had Sint cadeaus achtergelaten.