Sport & Vrije tijd

SummerFunFestival

LOSSER - Een zomer vol plezier voor jong en oud; Doe mee met het SummerFunFestival! Ook deze zomer hoef jij je niet te vervelen. Fundament Losser heeft voor iedere week weer leuke en leerzame activiteiten voor jullie georganiseerd. Wil je leren hoe je een mocktail kunt maken? Ga je uit je dak bij de kinderdisco of doe je mee aan de rondrit met de electrokar? Meld je dan nu snel aan voor één van de activiteiten tijdens het SummerFunFestival!

Zwemcheck

Bij de zwemcheck worden de zwemvaardigheden van de kinderen opgefrist en krijgen ze tips zodat ze veilig en met plezier kunnen zwemmen tijdens de vakantie. De zwemcheck in Losser is open voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar met een zwemdiploma.

De zwemcheck is op woensdag 26 juli van 09.00 tot 11.00 uur bij Zwembad Brilmansdennen. De zwemcheck is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en de kosten bedragen € 2,00. Maximaal 30 personen.

Rondrit electrokar en bezoek aan creatieve bedrijf van Caroly en Sonja Creative

Je gaat met de electrokar een rondrit maken door het buitengebied van Losser en naar Overdinkel waar een bezoek wordt gebracht aan een bedrijf van twee creatieve onderneemsters. Zij maken onder andere gepersonaliseerde cadeautjes van hout, borduurwerk en bedrukking.De rondrit is op woensdag 26 juli, het vertrek is om 10.00 uur vanaf ’t Lossers Hoes en10.20 uur vanaf ’t Trefhuus en duurt tot 13.00 uur. De rondrit gaat naar Overdinkel (Tweelenbeecke 12) en is voor volwassen, kosten zijn € 5,00. Maximaal 13 personen. 

Tapas & Mocktails

De zomerse temperaturen hebben ons al bereikt, de vakantie staat voor de deur, het wordt dus hoog tijd voor een heerlijke zomerse activiteit! Op donderdag 27 juli wordt de zomer goed begonnen door met z’n allen de keuken in te duiken en de meest lekkere hapjes te maken en op te eten. Daarnaast leer je ook nog eens hoe je je eigen alcoholvrije cocktail kunt maken.

Heb jij wel zin in deze smakelijke en zomerse activiteit? Geef je dan nu snel op via: info@fundamentlosser.nl of neem contact op via 053-5369400 / 06-83359856.

De activiteit vindt plaats op donderdag 27 juli van 15.00 tot 19.00 uur (inclusief eten) bij ‘t Trefhuus in Overdinkel. De leeftijd voor de activiteit is vanaf 11 jaar en de kosten zijn € 1,00.

Aanmelden via info@fundamentlosser.nl of via 053-5369400 / 06-83359856. *Leeftijd is in overleg. De jongere moet veilig in de keuken kunnen werken.

High-Tech Zomervakantie Filmproject Twentse Maakplaatsen

Kinderen gaan aan de slag en maken tijdens het filmproject een eigen film. Er wordt een storyboard gemaakt, een script geschreven en de kinderen leren over acteren, regisseren en filmen. Zij voeren daarna hun filmplan zelf uit en ervaren hoe het is om een beroep in de filmwereld te hebben door aan de slag te gaan als bijvoorbeeld acteur, regisseur of filmer. Na het filmen van de scenes leren de kinderen zelf de beelden te monteren tot een film. In het project is aandacht voor mediawijsheid.

Het filmproject is op donderdag 10 augustus van 09.00 tot 14.00 uur bij Jongeren Activiteiten centrum Losser (oude AJC kantine). Het project is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en deelname is gratis. Maximaal 16 personen. Aanmelden via info@fundamentlosser.nl.

Er dient een ingevulde AVG verklaring door ouders te worden aangeleverd. Deelnemers waarvoor geen AVG verklaring wordt ingevuld kunnen aan de slag als filmer. De video’s worden vertoond op het Pop-Up filmfestival maar worden na afloop niet gedeeld. 

Suppen

Wil je het Hulsbeek beleven op een unieke manier? Ga mee suppen, het nieuwe kanovaren en een über-chille activiteit. Je staat individueel op een board en je peddelt jezelf over het water. Standup paddling is een relaxte activiteit en is ook nog eens dé hype op dit moment.

Het suppen vindt plaat op maandag 28 augustus van 13.00 tot 15.00 uur. Groep 1, 9 tot 11 jaar, start om 13.00 uur, groep 2, 12 tot 15 jaar, start om 14.00 uur. Het suppen is bij Outdoor Challenge Park Hulsbeek  en de kosten bedragen € 3,50. Aanmelden via info@fundamentlosser.nl

Bubbelbal

De naam doet het al vermoeden: bubbelbal spelen doe je met een grote, met lucht gevulde, ‘bubbel’ om je heen. Deze werkt als stootkussen, maar ook als valbreker, die ervoor zorgt dat je altijd zacht landt. Dat is maar goed ook; tijdens een potje Bubble Football, zoals de activiteit internationaal genoemd wordt, zijn de valpartijen niet op één hand te tellen. Dat je je armen niet kan gebruiken werkt daar zeker aan mee, maar ook de mogelijkheid om zonder gevaar eens flink op elkaar te botsen is voor veel bubbelballers moeilijk te weerstaan. Alles bij elkaar staat bubbelbal garant voor een middagje hilariteit.

Bubbelbal wordt gespeeld op vrijdag 1 september van 14.00 tot 15.30 uur bij Raadhuisplein Losser. De activiteit is voor de leeftijd van 10 tot 18 jaar en de deelname is gratis. Aanmelden via info@fundamentlosser.nl

Minidisco

Hou jij wel van een feestje? Kom dan lekker dansen bij de minidisco in samenwerking met Dance Studio Juf! Er is ranja en wat lekkers aanwezig voor de kinderen.

De minidisco is op vrijdag 21 juli en 28 juli van 18.15 tot 19.00 uur bij Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 in Losser (buiten). De minidisco is voor kinderen t/m 7 jaar en deelname is gratis. Aanmelden via info@fundamentlosser.nl

Fitness inloop

Jongeren van 11 t/m 17 jaar kunnen deze zomer 'in shape' blijven tijdens de gratis fitness inloop. Op maandag 21 en 28 augustus kan jij, onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur, werken aan je conditie bij sportschool Gym-fit.

De fitness inloop is op maandag 21 en maandag 28 augustus van 14.30 tot 16.00 uur bij Gym-fit, De Zoeker Esch 2 A, 7582 CN in Losser. De inloop is voor de leeftijd van 11 t/m 17 jaar en deelname is gratis. 

Zomerpicknick MamaPapacafé

Dit keer gaan ze met het MamaPapacafé naar buiten! Lekker picknicken met je kindje(s) en kletsen met andere mama’s en papa’s. Ook komt zeemeermin Serena een boekje voorlezen. Uiteraard mogen de kinderen ook met haar op de foto. Voor wat te eten en drinken wordt gezorgd.

De zomerpicknick is op woensdag 9 augustus van 09.30 tot 11.00 uur bij de Kiekerskaamp, Denekamperdijk 46 in Losser. De picknick is voor (aanstaande) ouders/verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en de kosten bedragen € 2,00. Aanmelden via info@fundamentlosser.nl

Culturele ontmoeting

Tijdens de Culturele Ontmoeting komen ouderen bij elkaar die allemaal dezelfde interesse delen: kunst, historie, muziek en cultuur. Wekelijks is er een ander programma. Tijdens de zomervakantie brengen ze op donderdag 27 juli een bezoek aan de Steenfabriek. Het verdere programma wordt nog nader bekend gemaakt.

De Culturele Ontmoeting vindt plaats op donderdag 27 juli, 3 augustus en 31 augustus van 10.00 tot 13.00 uur bij Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 in Losser. De Culturele Ontmoeting is voor volwassenen, ouderen en deelname kost € 2,00 (incl. maaltijd € 5,00). Aanmelden via info@fundamentlosser.nl 

Wil jij meedoen aan één van deze gave activiteiten? Geef je dan snel op via info@ fundamentlosser.nl of via telefoonnummer 053-5369400.