Sport & Vrije tijd

SV Losser 2 schrijft geschiedenis en promoveert naar reserve hoofdklasse

LOSSER - De reserve hoofdklasse is eigenlijk voorbehouden voor de divisieclubs en een paar eersteklasseverenigingen uit de regio. Denk aan clubs met namen als Sparta Enschede, Excelsior'31 en DETO. Volgend jaar staat SV Losser daartussen, een opmerkelijke prestatie van trainer Ingmar Tabak en zijn team.

De spelers rennen juichend  naar de in grote getalen mee- gereisde supporters na de winst.
De spelers rennen juichend naar de in grote getalen mee- gereisde supporters na de winst.

Het piepjonge elftal van Tabak promoveerde vorig seizoen al van de tweede naar de eerste klasse bij de zgn. reserves. En ook dit seizoen waren de resultaten van SV Losser 2 direct goed. Na acht wedstrijden had het team al een periode te pakken en was een plek in de nacompetitie een feit. Het seizoen werd uiteindelijk afgesloten op een hele knappe tweede plaats.

In de nacompetitie werd WHC uit Wezep verslagen, gevolgd door SVZW uit Wierden. Zaterdag jl. was het dan tijd voor de finale, met Bennekom als tegenstander en Zutphen als speellocatie. Finalewedstrijden worden op neutraal terrein gespeeld. In theorie althans, want er kwamen zo'n 150 supporters uit Losser mee die voor een onwerkelijk geweldige sfeer zorgden. Het kleine groepje supporters uit Bennekom stak schril af tegenover het vuurwerk en gezang uit Losser. Ongetwijfeld gaf het de SV Losser spelers een enorme boost.

Ingmar Tabak had in de wedstrijdbespreking in Losser een duidelijke strategie neergelegd. Het eerste kwartier vol vooruit en druk zetten, het lieftst twee keer scoren om daarna wat in te zakken. Dat laatste leek ook logisch, Bennekom kwam met een razendsnelle aanval naar Zutphen. Het team van Tabak, dat ook echt een team is en alles voor elkaar over heeft, had goed geluisterd. Het duurde nog geen tien minuten voordat Luca van Mook zijn tegenstander liet staan, met links een perfecte voorzet afleverde op het hoofd van Devran Uslu. Uslu, misschien wel de ontdekking van dit seizoen, liet zich die kans niet voorbij gaan en kopte de bal hard in de bovenhoek. Niet veel later was het Julian van Mook die een voorzet van Koen Stegge achter de doelman van Bennekom werkte. Na twintig minuten stond er 2-0 op het scorebord en daarmee liet SV Losser zich ook wat verder inzakken. Het leverde logischerwijs wat meer balbezit op voor Bennekom, maar niet heel veel kansen. Daar waar nodig stond dan altijd weer doelman Jorn Zissler in de weg. Nog zo'n hele jonge speler die een geweldig potentieel laat zien. De eerste helft kende uiteindelijk maar één echt gevaarlijk moment, waarbij Bennekom een strafschop wilde maar de prima leidende scheidsrechter dat anders zag.

Na de pauze verwachtte iedereen dat Bennekom vol naar voren zou stormen, maar dat gebeurde niet echt. Sterker nog, de tweede helft was nog maar een minuut of tien oud toen Collin Lem na een prima combinatie doorbrak en in het strafschopgebied van Bennekom werd neergehaald. De gegeven strafschop werd benut door Joshua Kempers en daarmee was het verzet van Bennekom ook gebroken. Het werd nog wel geprobeerd, er kwamen ook nog wel kansen maar altijd weer bleek Zissler een onneembare horde. Langs de zijlijn werd het feest al gevierd, de spanning was wel van de wedstrijd. Er werd ook niet meer gescoord.

De promotie werd uiteraard uitbundig gevierd met de supporters. Ingmar Tabak en Lars Hollink, assistent trainer, keken tevreden toe. Met een piepjong team dit niveau halen is echt heel knap. Voor de beeldvorming, het team dat zaterdag aan de aftrap stond was gemiddeld amper 21. Er wordt verdedigend weinig weggegeven, er is veel dynamiek op het middenveld en de aanval is simpelweg creatief en doelgericht.

Na een welverdiende vakantie zal Tabak zijn team volgend jaar dus in de reserve hoofdklasse het veld op sturen. Een mooie uitdaging voor het jonge team, de kweekvijver van SV Losser. Een aantal spelers zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij SV Losser 1 aansluiten, en SV Losser 2 zal dan weer aangevuld worden met spelers die uit de jeugd overkomen. Het niveau laat zien dat SV Losser op de goede weg is.