Sport & Vrije tijd

Start woensdag 12 juni

’t Löp al 56 jaar lekker bij de Avondvierdaagse in Losser

LOSSER - Vanwege het coronavirus kon in 2020 en in 2021 de Avondvierdaagse Losser niet worden gehouden. ”In 2022 hadden we eindelijk weer een avondvierdaagse met 1.600 deelnemers. In 2023 waren er 1.800 deelnemers”, aldus de Stichting Avondvierdaagse Losser. Op woensdag 12 juni a.s. start voor de 56ste keer de Avondvierdaagse in Losser en de organisatie hoopt ook nu weer op 1.800 wandelaars.

Wandelvierdaagse 2023
Wandelvierdaagse 2023

De deelnemers aan de avondwandelroutes (5, 10 en 15 kilometer) kunnen net als voorgaande jaren om 18.30 uur starten bij het startburo op het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Voor de wandelaar die op één van de avonden is verhinderd, is er op de dinsdagavond al de mogelijkheid de gemiste avond in te halen. Echter deelname aan de zaterdag-route is wel verplicht. Op zaterdag 15 juni vertrekken de wandelaars voor de 20, de 15 en de 7,5 kilometer, respectievelijk om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur, ook vanaf het startburo, dat hiervoor op het Raadhuisplein is opgesteld.

Inschrijflocatie
Opgave voor deelname aan de Losserse wandelvierdaagse 2024 is mogelijk in ‘t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1. De voorinschrijf-mogelijkheid is op vrijdag 7 juni tussen 19.00 en 21.00 uur en op maandag 10 juni tussen 19.00 en 21.00 uur. Op dinsdag 11 juni tussen 19.00 en 21.00 uur kan men zich ook nog inschrijven, maar dan tegen een verhoogd tarief. De hele week zal de organisatie met haar verkeersregelaars en controleurs, en ook de EHBO-post, in ‘t Lossers Hoes aanwezig zijn. 

Inschrijfgelden
Deelnamekosten zijn voor junioren t/m 14 jaar en voor 65-plussers: € 6,- per persoon. Senioren (15 jaar en ouder) betalen € 7,- per persoon. Rolstoelers betalen € 3,- Bij inschrijven vanaf dinsdag 11 juni gelden verhoogde tarieven en betaalt men € 1,- extra. (Let op: Er kan alléén contant betaald worden!)

Bij inschrijving ontvangen de lopers een routeboekje met de wandelroutes voor de hele week.

Nieuwe wandelroutes
Elk jaar gaan de wandelaars op pad door de prachtige natuur rondom Losser. Dit jaar is een aantal wandelroutes geheel vernieuwd. Op woensdag 12 juni gaan de lopers richting De Losserhof en Duivelshof, op donderdag 13 juni wordt er gewandeld naar De Bardel net over de Duitse grens, op vrijdag 14 juni gaat het richting Oldenzaalse Veen en Haagse Bos en op zaterdag 15 juni gaan de wandelaars naar Overdinkel en Gronau en komen ze uiteindelijk via De Grensweg door de Zandbergen en Gildehauserweg via de achterpoort aan op de sportvelden van SV Losser, waar de welverdiende medaille in ontvangst genomen kan worden. Hier is ook de afsluiting!

Afsluiting bij SV Losser
Zaterdag 15 juni om 15.00 uur is dan de officiële sluiting met bloemenhulde. Dit jaar voor het eerst op de sportvelden van SV Losser (dus niet op het Raadhuisplein om 16.15 uur), waarbij de grootste wandelgroep en de oudste deelnemer van 2024 bekend worden gemaakt en in het zonnetje worden gezet. Na een bedankwoordje van voorzitter Gerard Eppink zal DTKS de wandelweek afsluiten met het spelen van het Twentse volkslied.

Intocht naar het centrum van Losser
En om exact 15.15 uur is de afmars en intocht vanaf het sportterrein onder muzikale begeleiding van DTKS naar het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Wandelaars lopen dan met zijn zessen naast elkaar in hun clubkleuren en/of kleurige schoolkleding met vlaggen en spandoeken om zo via de Bookholtlaan, Sportlaan, Lijsterbesstraat, Vicarystraat (langs Maartens-Stede en Leurinkshof), B. Leurinkstraat (achter Hotel Marktzicht langs), Brinkstraat en Teylerstraat het Raadhuisplein op te marcheren. Op deze route staan elk jaar ouders, vrienden, familieleden, klas- en clubgenoten e.d. langs de straatkanten om bloemen en snoep uit te reiken aan de 1.800 verwachte wandelaars.

Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Losser wenst bij voorbaat alle deelnemers heel veel wandelplezier en ontspanning met lekker wandelweer. Ook alvast heel veel dank aan de supermarkten Jumbo en Albert Heijn uit Losser en Plus uit Overdinkel voor het uitdelen van appels en De Egel uit Losser voor het uitdelen van ijsjes aan de wandelaars.

Want in het mooie Losser kan men gerust stellen: ’t löp nog altied lekker in Losser, dit jaar zelfs voor de 56ste keer!

Informatie en secretariaat
Stichting Avondvierdaagse Losser
Charlotte Nordkamp, tel. 06-13972222
avondvierdaagselosser@hotmail.com