Sport & Vrije tijd

Plezier en voetbal hand in hand

Veteranentoernooi De Dinkelboys

LOSSER - Zijn de heren van Germania Hauenhorst weer in staat de Dick & Doofbokaal mee naar huis te nemen? In 2022 lukte dat, nu blijft het vooralsnog gissen. Wel is zeker dat er op zaterdag 17 juni tijdens het traditionele veteranentoernooi een boeiende strijd ontbrandt. Daarbij wordt de gezelligheid niet vergeten, want plezier en voetbal gaan deze dag op het sportpark van SV Losser hand in hand. 

Door afwezigheid van De Lutscher Alm Girls komt bij de dames de Betty Boop-trofee sowieso in andere handen. Voor dit jaren geleden toegevoegde damesvoetbaltoernooi geldt een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. ‘De combinatie van een heren- en damestoernooi blijkt een schot in de roos’, schrijft de organisatie in het fraai geïllustreerde programmaboekje. Tevens kunnen teams op het voetbalevenement zich meten vanaf de elfmeter stip met als inzet de penalty-bokaal. Voor de sportiefste ploeg wacht de Fair Play. De voetballers worden om 09.30 uur met een broodje op het sportpark ontvangen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 11.00 uur, de finales staan rond 16.00 uur gepland. 

Voor de organisatie tekent De Dinkelboys, voorheen de veteranen van de voetbalvereniging AJc’96. Deze gezelligheidsclub heeft al meer dan veertig jaar de touwtjes in handen van het voetbalevenement, dat een internationaal karakter kent. Niet alleen een deel van de voetballers komt van ’over de grens’ (Dortmund, Bielefeld), maar ook scheidsrechters.

“Als organisatie doen wij er alles aan om er een sportief en gezellig toernooi van de te maken. Onze dj heeft bewezen wat een feestje maken is’, aldus de beleidsbepalers in het voorwoord. “Hij beschikt over een uitgebreid Duits, Engels en Nederlands repertoire. Aan het hem zal het niet liggen. En misschien komt er nog een verrassing, een soort van muzikale mystery-guest.”

Feest en voetbal kenmerken het veteranentoernooi van De Dinkelboys. Op de foto Germania Hauenhorst, de kampioen van de vorig jaar.