Sport & Vrije tijd

Vier derde plaatsen voor judoka’s Judo Losser

LOSSER - In Beilen werd zaterdag 23 maart voor de 39ste keer het Lente toernooi gehouden. Wedstrijdjudoka’s van judoverenigingen uit noord- en oostNederland streden op acht tatami’s om het eremetaal. In het eerste blok stonden namens Judo Losser de broers Jesse en Sem ter Bekke op de tatami. Voor beiden hield het toernooi op in de voorrondes.

In het tweede blok waren Pieter Zwolle en Daan Haarman aan de beurt. Beiden wisten helaas niet de kruisfinales of het podium te bereiken, maar namen wel een mooie ervaring mee naar huis.

In het derde blok stond Floris Zwolle op de tatami. Floris wist zijn eerste twee partijen te winnen met een ippon score. Zijn derde partij won hij omdat zijn tegenstander een Hansoku-make, voor drie Shido’s (straffen) voor passiviteit, kreeg. Bij zijn vierde partij trof hij de uiteindelijke kampioen in zijn klasse -15 jaar, -46 kg. Deze tegenstander was te sterk en hij verloor de partij. In de kruisfinale verloor hij zijn eerste partij door onoplettendheid. Hij kon zich herpakken en won vervolgens de laatste partij met een ippon score. Met dit resultaat mocht hij het brons in ontvangst nemen.

In het vierde blok was het de beurt aan Nick en Kay. Nick Kwekkeboom moest ompoulen van de -46 naar de  -50. Hij heeft drie mooie partijen mogen judoën. Hier won hij er één van. Een mooie derde plaats, maar doordat er maar vier in de poule zaten, helaas geen podiumplaats. Kay Speerstra wist een bronzen medaille mee te nemen naar Losser.

In het laatste blok mocht Mischa Munsterman de dag afsluiten. Mischa wist drie wedstrijden te winnen en heeft er twee verloren. Daarmee heeft hij de derde plek gehaald.

De wedstrijdjudoka’s van Judo Losser reizen op 20 april af naar Stiens om op de Friese Masters te strijden voor het eremetaal.