Sport & Vrije tijd

Zwembad Brilmansdennen helpt Duitse collega’s

LOSSER - Sinds een tijdje mag zwembad Brilmansdennen in Losser weer zwemles geven aan kinderen tot 12 jaar. Ook Zwemschool Sia dat net over de grens in het Duitse Bardel zwemles geeft, was even gesloten maar ook daar worden inmiddels weer zowel Duitse als Nederlandse kinderen de beginselen van het zwemmen aangeleerd.

Totdat de strenge Duitse maatregel om geen grensreizigers zonder bewijs van een negatieve coronatest meer in Duitsland toe te laten, werd ingevoerd. Voor Nederlandse kinderen werd het bijna onmogelijk om hun zwemlessen te vervolgen. Een certificaat dat er geen corona onder de leden is, is voor ouders niet praktisch om telkens te regelen en brengt bovendien nogal wat kosten met zich mee. Gevolg: voorlopig geen zwemlessen meer in het Franciscanenklooster aan de andere kant van de grens.

De regel binnen Zwembad Brilmansdennen is: we laten geen concurrenten toe. Maar nood breekt wetten en het gevoel overheerste dat zij Zwemschool Sia en de jeugdige zwemmertjes een handreiking moest doen. Besloten is dat Sia haar lessen zolang de Duitse maatregel van kracht is voort kan zetten voor de Nederlandse kinderen op zaterdag en zondag. Dit is alleen mogelijk nu Brilmansdennen alleen zwemlessen mag geven. Wanneer vrijzwemmen en de trainingen voor de zwemclub weer mogen dan houdt het voor Zwemschool Sia op.

Kinderen die sowieso al hun zwemlessen volgden bij Brilmansdennen wordt de mogelijkheid geboden om nu vaker per week te lessen. Ouders die willen dat hun kind twee of drie keer per week zwemles krijgt, kunnen telefonisch contact opnemen met het zwembad. Kinderen die op de wachtlijst staan, krijgen automatisch  bericht wanneer er weer plek is.

Een ongebruikelijke samenwerking dat getuigt van een sterk staaltje noaberschap over de grens.