Uitgaan & Cultuur

Adventsconcert Cantica Nova in klooster Bardel

LOSSER - Het koor hoopt dat het ook dit jaar weer veel bezoekers in klooster Bardel kan begroeten en blij kan maken met prachtige kerstmuziek. Dit jaar wordt een gevarieerd programma gebracht. Naast het welbekende veertiende-eeuwse In Dulci Jubilo, in de versie van Dietrich Buxtehude, zingt het koor delen uit het Weihnachtsoratorium van zowel Johannes Sebastiaan Bach als van Heinrich Fidelis Müller. Verder wordt het aangevuld met bekende Duits- en Engelstalige kerstliederen.

Klooster Bardel

Het concert wordt gehouden op zondag 10 december. Het begint om 17.00 uur (de kerk is open om 16.30 uur) en het duurt ca. één uur. Het concert wordt uitgevoerd onder de algehele leiding van dirigent Mirjam Spoelman. De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Henk Linker.

De entree is gratis, wel wordt u aan het einde om een vrije gift gevraagd. Er is voldonde gratis parkeerruimte aanwezig. Het adres van het klooster is Klosterstr. 11, D - 48455 Bad Bentheim.

Nieuwe leden zijn van harte welkom

Het bestuur van Cantica Nova nodigt alle liefhebbers van koormuziek om lid te worden van het koor. Iedereen kan geheel vrijblijvend een paar weken meezingen op de gezellige repetitieavond welke wordt gehouden op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het Tukkershoes aan de Bookholtlaan bij Erve Kraesgenberg.

Cantica Nova is een vierstemmig koor en in alle partijen zijn nieuwe leden van harte welkom!

Cantica Nova

Het koor bestaat nu bijna 85 jaar en bestaat op dit moment uit 35 actieve zangers en zangeressen die iedere week enthousiast en met volle inzet repeteren om het kwaliteitsniveau op peil te houden en te verbeteren. Dit alles onder de bezielende en vakkundige leiding van de dirigent Mirjam Spoelman.

Voor verdere informatie over Cantica Nova kunt u bellen met secretaris Henri

Dimmendaal op tel. 06-48583083.

Ook kunt u meer informatie vinden op www.canticanova.nl.