Uitgaan & Cultuur

Bloaz'n met Poas'n

DE LUTTE - Op de Tweede Paasdag organiseren De “Lutter Muzikanten” traditiegetrouw BLOAZ’N MET POAS’N. Bezoekers worden getrakteerd op prachtige Blasmusik die door drie fantastische kapellen, van 13:00 tot 19:00 uur ten gehore zal worden gebracht. Egerländer Blasmusik is weer hip, en voor jong en oud een muziekgenre, dat onder het genot van b.v. een koud glaasje bier erg populair is. De “Lutter Muzikanten” is een fanatieke groep muzikanten. Wekelijks repeteert de kapel onder de bezielende leiding van dirigent Willem Cageling de vele polka’s, walsjes en marsen uit de map. Dirigent Cageling is een verfijnd liefhebber van de volksmuziek uit Midden-Europa (zuid Duitsland, Tsjechië) en staat al sinds 1995 voor de kapel.

Cageling smult van de koperklanken van de flügelhorns, geniet van de vette sound uit de bassen, geeft de klarinetten graag de ruimte om te stralen, moedigt de slagwerker aan om het ritme en de schwung nog steviger neer te zetten, krijgt een lach op zijn gezicht van de melodielijnen in de baritons, lacht blozend naar de zangeres van de kapel en geeft de trombones na afloop van het nummer een compliment voor het prachtige vibrato.

Een gedreven dirigent die ook echt iets van zijn muzikanten verwacht, gezelligheid is belangrijk maar er moet ook gepresteerd worden. Die fanatieke insteek trekt de laatste jaren een flink aantal nieuwe muzikanten aan, de kapel groeide de afgelopen jaren in omvang maar zeker ook op het gebied van muzikaliteit. “Het is een enthousiaste groep waarmee ik graag repeteer, muzikaliteit en gezelligheid zijn mooi in balans. We repeteren een lastige passage in een stevige mars en een paar minuten later hebben we het over de vakantiebelevenissen van de kapelleden, dat is toch heerlijk!” aldus een van de muzikanten. 

Tweede paasdag is de perfecte gelegenheid om te komen genieten van de Lutter Muzikanten, Blech Bizar en von Blechholz, drie kapellen die garant staan voor prachtige klanken en gezelligheid.