Uitgaan & Cultuur

Drumband Excelsior Losser dingt mee naar wereldkampioenschap in Duitsland

LOSSER - De Drumband van Muziekvereniging Excelsior doet zaterdag 29 juni aanstaande mee aan het wereldkampioenschap van de WAMSB World Championship in de Noord Duitse plaats Rastede.

Instructeur Norbert Bruins is al 27 jaar de inspirerend muzikaal leider van de drumband en heeft al meerdere keren aansprekende prijzen behaald met de drumband van Excelsior.

Met de deelname in de klasse Marching Contest Class IV zal de drumband uit Losser moeten bewijzen wat zij waard is ten opzichte van de rest van het deelnemersveld.

De concurrentie komt onder meer uit Nederland, Polen, Thailand en Denemarken. De werken die Excelsior zal spelen onder leiding van tambour-maître Marcel Eulderink worden al marslopend gespeeld. Dit marslopen en de bijkomende exercitie is veel geoefend op de sportvelden in Losser en Overdinkel.

De werken die de drumband ten gehore zal brengen zijn: Davos, Scotish Selection en Highland Sound. Ze hebben er alle vertrouwen in dat alle extra repetitie uren beloond zullen worden met een klinkend jury resultaat.