Uitgaan & Cultuur

Dynamique zingt Jesus Christ Superstar

OVERDINKEL - Het Overdinkels koor Dynamique heeft een jaarlijkse traditie: op Goede Vrijdag zingt het koor de liederen uit Jesus Christ Superstar. De voorstelling wordt op vrijdag 29 maart om 20.00 uur voor de tiende keer ten gehore gebracht in de Gerardus Majella kerk in Overdinkel.

 

Jesus Christ Superstar is al meer dan vijftig jaar oud. Andrew Lloyd Webber en Tim Rice componeerden deze rockopera in 1970. Jesus Christ Superstar is een musicaldrama van de laatste week van Jesus Christus, beginnend bij de intocht in Jeruzalem en eindigend met de kruisiging. Een musical die prima past in de periode voor Pasen.

Dat Jesus Christ Superstar ook deze tijd nog populair is, bewijst Jeangu Macrooy wel met zijn versie van Jesus Christ. Sinds januari trekt hij volle zalen in heel Nederland. Zelfs tot ver na de Pasen loopt deze voorstelling nog door!

“Maar om in de paassfeer te komen is het niet nodig om dure kaarten voor Jeangu’s versie te kopen“, vertelt dirigent Raymond Breukers, “wij hebben een aantal heel goede stemmen die Jesus, Maria Magdalena, Herodes en Judas vertegenwoordigen. Aangevuld met een groot ervaren koor heeft Dynamique een Jesus Christ versie die staat als een huis.” “En”, vult Martine Grothues, de vertolkster van Maria Magdalena aan, “met piano en drums maakt het helemaal een geheel.”

“Al met al een feest der herkenning”, vervolgt Breukers, ”de titelsong Jesus Christ Superstar, Hosanna en King Herods song. Alle grote hits komen aan voorbij.” "En natuurlijk komen ook de bekendste liedjes van Maria Magdalena aan bod”, voegt Grothues er aan toe, “zoals ‘I don’t know how to love him’ en ’Could we start again please’. Ik heb die liedjes al wekenlang in mijn hoofd, om soms gek van te worden.”

Al met al genoeg redenen om de fiets of auto naar Overdinkel te pakken: vrijdag 29 maart 20.00 uur in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel. Kom op tijd: vol is vol.