Uitgaan & Cultuur

Geslaagd verhalenconcert Concertvereniging Sempre Crescendo

LOSSER - In een bomvolle kerk van de Protestantse Gemeente Losser verzorgde Het Orkest en het opleidingsorkest JTL/MEL van Concertvereniging Sempre Crescendo Losser, onder leiding van Wim Booij, zondagmiddag haar najaarsconcert. Het publiek werd door het veertigkoppige orkest getrakteerd op mooie muziek met een verhaal.

Fields of Honour, ingeleid door een verhaal van de verteller deze middag, Jan Riesewijk. De slag om de Somme uit de Eerste Wereldoorlog werd verbeeld met dit muzikale werk. Vervolgens het verhaal van de bisschop van Munster, Bernhard van Galen, die Oost en Noord Nederland probeerde te bezetten, maar dit al na veertien dagen op moest geven. Het werk Bommen Berend nam het publiek mee in deze strijd, de vriendschap, liefde en uiteindelijke overwinning voor de bevolking.

De muziek van Edvard Grieg’s Peer Gynt werd opgeluisterd met een verhaal, dat net als de overige verhalen speciaal voor deze middag is geschreven door Marijke Bolhaar.

Het JTL/MEL orkest zette het verhalenconcert voort met Of Kings and Castles met een zelfgeschreven verhaal verteld door Bibi Gouma en Animal Kingdom, dat werd ingeleid door Lars Bolscher, waarin diverse dieren verbeeld werden in dit leuke stukje voor de jonge muzikanten. Een kangoeroe, olifant, vleermuis en kameel kwamen voorbij.

Syrielle werd uitgevoerd door zowel Het Orkest als het JTL/MEL. Het was met name voor de jonge muzikanten een geweldige ervaring in een groot, compleet orkest mee te mogen spelen.

De middag werd afgesloten met het sprookje Rapunzel, het meisje dat door een boze heks in haar torenkamer werd opgesloten en werd bevrijd door een knappe prins, die de torenkamer bereikt door via het lange blonde haar van Rapunzel naar boven te klimmen.

Het volgende grote optreden van Het Orkest is op 3 februari 2024. Zij zal dan gezamenlijk met het orkest van Muziekvereniging Excelsior Losser één groot orkest vormen en een prachtig concert brengen. Houdt u bij beide verenigingen vooral de social media in de gaten,