Uitgaan & Cultuur

11 t/m 14 juli 2024

Hellehondsdagen De Lutte

DE LUTTE - Het weekend van 11 t/m 14 juli staat De Lutte in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest de Hellehondsdagen. Het is de organisatie gelukt om in deze 45e editie een mooi programma neer te zetten waarin jong en oud aan zijn trekken komt.

Donderdag 11 juli
Vanwege het 45-jarig jubileum pakt het dorpsfeest uit met een extra feestavond op de donderdagavond. De organisatie richt zich deze avond op 'de oale leu', want het motto 'voor elk wat wils' staat binnen de Hellehondsdagen hoog in het vaandel. De Lutter Muzikanten en The Hounddogs zorgen samen met het koor The Sparkles voor een avondvullend programma op het Plein van de Lutterse Boeren. 

Vrijdag 12 juli
Direct nadat de schoolbel vrijdagmiddag het weekend aankondigt, wordt samen met alle basisschooljeugd de kermis feestelijk geopend. Niet veel later gaat ook het Culinair Beachvolleybaltoernooi van start. Terwijl onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue verschillende bedrijven uit De Lutte en omgeving op het Lutter Copacabana strijden om de prijzen, begint in de feesttent De Grote Vijf Uur Show.

De uitgelezen plek voor iedereen die alvast in de stemming wil komen voor het avondprogramma, maar zeker ook voor degenen die na een harde werkdag een paar biertjes willen drinken met collega’s, vrienden, buren of familie. Onder het genot van wat drankjes, een warme hap en de muzikale klanken van De Pandareds uit Denekamp belooft het een gezellige vrijdagmiddag te worden. Tegelijkertijd is er voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar de mogelijkheid om mee te doen aan een workshop graffiti spuiten, waarbij alle deelnemers een eigen doek gaan maken.

Na De Grote Vijf Uur Show wordt het podium vrijgemaakt voor het avondprogramma. Dj Lars Oude Luttikhuis trapt de avond af. Als allround dj draait hij alle muziek zolang het maar echt feest is. En hij is niet alleen, zijn show wordt aangevuld met een spectaculair dansoptreden van vier dames die al op verschillende internationale kampioenschappen te zien waren.

Beatcrooks, ondertussen niet meer weg te denken op de Zwarte Cross, komt met een energieke show vol harde beats, feestmuziek, foute meezingers en happy hardcore de hopelijk fantastische avond knallend afsluiten. 

Zaterdag 13 juli
Zaterdagochtend staat traditiegetrouw in het teken van de jeugd. Voor de basisschooljeugd worden de HelleGames georganiseerd, waarbij de kinderen in groepjes mee kunnen doen aan allerlei spectaculaire spellen. Ook is er aan de allerkleinsten gedacht, want tegelijkertijd begint het gratis kinderprogramma met leuke knutselactiviteiten.

Even na het middaguur, als de kinderen moe gestreden zijn, starten er rondom de feesttent twee sportieve activiteiten voor volwassenen. Op het Lutter Copacabana wordt er touwgetrokken en tegelijkertijd wordt ook het populaire spel Cornhole gespeeld, waarbij de teams tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk zakjes maïs door het gat op het speelbord te gooien.

Op zaterdagavond gaat in de feesttent het dak er weer af! De avond begint met de prijsuitreiking van de Lutter Dorpsquiz, die twee weken voorafgaand aan de Hellehondsdagen heeft plaatsgevonden. Aansluitend kun je in de feesttent genieten van De Heeren van Aemstel. Deze achtpersoonsformatie speelde met hun hele brede repertoire al heel wat zalen en pleinen plat. En op zaterdagavond 13 juli dus ook in De Lutte! Zet je schrap voor een energieke, avondvullende show met steeds weer een verrassende wending. Een liveshow zoals een liveshow bedoeld is.

Zondag 14 juli
Op zondag, de slotdag van Hellehondsdagen, is er de hele dag vertier op verschillende plekken in het dorp. In de ochtend start er vanaf Dorpshoes Erve Boerrigter een wandeling door de prachtige omgeving van De Lutte. Als de wandelaars terugkeren in het dorp is in de Appelhof inmiddels het knusse Proef & Geniet begonnen, een gezellig evenement met verschillende foodtrucks die er hun culinaire kunsten vertonen.

Het terrein rondom het gezondheidscentrum stroomt vol met een groot aantal oldtimer tractoren, die in de ochtend opgesteld staan om zich te tonen aan het publiek en in de middag rijden zij gezamenlijk een toertocht rondom het dorp.

En terug van weggeweest is de Zomerfair, waar je kunt genieten van een diversiteit aan kraampjes boordevol mooie producten. Op de Kleedjesmarkt wordt ondertussen stevig onderhandeld over de prijzen van tweedehands speelgoed, boeken en andere spullen die de jonge verkopers hier aan de man proberen te brengen. Voor de kinderen is er ook een mogelijkheid om een zakcentje te verdienen als levend standbeeld, straatmuzikant of goochelaar. Verder staan er tal van verenigingen in de dorpskern opgesteld die proberen met allerlei activiteiten de clubkas te spekken en op het Lutter Copacabana wordt vandaag weer gestreden om de punten bij het beachvolleybal.

Het Lutter brandweerkorps is ook weer van de partij. Op de parkeerplaats naast het gezondheidscentrum laten het door middel van verschillende demonstraties zien wat de brandweer zoal doet. Halverwege de middag klinkt er ook weer muziek vanuit de feesttent. Zendertje Hellehond zorgt voor wat leven in de brouwerij door het draaien van gezellige piratenhits en aansluitend wordt het podium vrijgemaakt voor de veiling. Ook dit jaar komen uitzonderlijke stukken onder de hamer van de beide veilingmeesters.

Traditiegetrouw wordt met de bekendmaking van de opbrengst van de veiling de Hellehondsdagen afgesloten. Maar dit jaar vindt uitgerekend op deze zondag de EK-finale plaats. In overleg met de omliggende horeca is besloten om deze op een groot beeldscherm in de feesttent uit te zenden. Kortom, een vol programma waarin er voor iedereen iets te beleven valt!

Wilt u meer informatie over de Hellehondsdagen? Kijk dan op de website www.hellehondsdagen.nl.

 

Uw reactie