Uitgaan & Cultuur

Lezing Steenuilen in Oost-Nederland op 25 januari

LOSSER - Wie in het voorjaar in het nachtelijk duister over het Twentse platteland fietst kan bij vele boerderijen de klaaglijke territoriumroep van de steenuil horen. Hoe leven ze, wat eten ze, wat zijn de bedreigingen, hoe ontwikkelt de populatie zich? 

Vier jonge steenuiltjes spelend in het hooi

Op donderdagavond 25 januari is er een boeiende lezing over de steenuilen in Oost-Nederland, met name over de uilen in Twente en de Achterhoek. De landelijk bekende steenuil coördinator Ronald van Harxen kan prachtig vertellen over het wel en wee van de steenuil. Ronald heeft zich al tientallen jaren bezig gehouden met onderzoek naar de steenuil en is landelijk coördinator van Stone, de steenuilenwerkgroep Nederland. De lezing is georganiseerd door Vogelwerkgroep Losser. Deze vereniging heeft vele nestkasten voor steenuilen opgehangen, controleert deze jaarlijks en daarbij worden vaak de jonge uiltjes van een ring voorzien. De gemeente Losser is een landelijk bolwerk voor de steenuil, want bij de laatste controle zijn er maar liefst 115 paartjes aangetroffen.

De lezing vindt plaats op donderdagavond 25 januari om 20.00 uur in zaal Heijdemann, Smalmaatstraat 55 in Losser. De toegangsprijs is 3 euro per persoon (inclusief het eerste kopje koffie of thee), maar voor leden van Vogelwerkgroep Losser is de toegang gratis.

Reacties

Geachte Lezer 

Heb een vraag moet je opgeven voor deze avond.

Ik hoor graag van je.

Vriendelijke groet 

Gerard Spit

Goedemiddag Gerard,

Voor vragen kunt u mailen naar Ben Hulsebos van het secretariaat van Vogelwerkgroep Losser. Zijn e-mailadres is benhulsebos@home.nl