Uitgaan & Cultuur

Nieuw Talent Orkest met stand present op Boerenmarkt Losser

LOSSER - De leden van Muziekvereniging DTKS Losser zijn op zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 tot 16.00 uur present met een promotiestand op de Boerenmarkt in Losser. Daar promoten ze deelnemen aan het Nieuw Talent Orkest tweede editie aan bij alle bezoekers. Het Nieuw Talent Orkest is een landelijk initiatief om de drempel lager te leggen voor mensen zonder muzikale ervaring, die graag willen beginnen met het bespelen van een instrument. Van trompet tot saxofoon en van slagwerk tot trombone: alles is mogelijk. “Ik hoor op straat vaak: ik kan er helemaal niets van, dat is niets voor mij. Maar daar is dit juist voor bedoeld, voor mensen die nog nooit een noot hebben gelezen”, legt Sjoerd Janssen, voorzitter van de Losserse muziekvereniging DTKS, uit.

In Losser start men op 28 september a.s. met de tweede editie van dit Talent Orkest. De eerste editie was een succes en trok ruim 25 nieuwe muzikanten aan. Enkele leden geven het volgende aan:

Femke Punte:  “In eerste instantie ben ik begonnen voor de gezelligheid, maar gaandeweg ook gevallen voor de trompet en het muziek maken met elkaar! Ik heb weleens eerder over muziek maken nagedacht, maar twijfelde of het wel iets voor mij was en of ik wel vaak genoeg zou oefenen. Het Nieuw Talent Orkest was dé manier om het in tien bijeenkomsten eens te proberen. En dat bleek een succes. Het samenspelen was altijd gezellig, elke week ging het beter en met elkaar leek het al heel wat. Het concert als afsluiting was natuurlijk de kers op de taart, het publiek laten zien wat we allemaal hebben geleerd en wat we allemaal al kunnen. Het heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik lid ben geworden van de vereniging en doorga met ons nieuwe orkest. Ook de eerste muzieklessen bij de muziekschool zijn we aan het plannen. Kortom, als je het mij vraagt, was het Nieuw Talent Orkest een succes! Bedankt voor deze mooie kans!”

Marloes de Jager verwoord het zo: “Het fijne aan dit muzikale project vond ik de laagdrempeligheid. Dit heeft mij doen besluiten mee te doen. Het idee dat iedereen gelijkwaardig is doordat iedereen een nieuw instrument ging bespelen sprak mij aan. En daarbij: direct samen spelen in een orkest en nieuwe mensen leren kennen is ook ontzettend leuk. Al bij de eerste repetitie van het NTO werd iedereen hartelijk ontvangen, waardoor de relaxte en gemoedelijke sfeer meteen voelbaar was. Wel of geen ervaring, het maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom en mag meeluisteren of meespelen en genieten van de mooie en vrolijke muziek die het NTO speelt. Het enthousiasme van de groep is bij iedere repetitie merkbaar. Dit werkt aanstekelijk en het oefenen van de leuke liedjes maakt dat de tijd zo voorbij vliegt. De nummers uit de orkestmap zijn goed te volgen, of je nu wel of geen ervaring hebt. Het zijn leuke en afwisselende nummers waarvan de deuntjes regelmatig in je hoofd gaan zitten. Het feit dat bijna de hele groep lid is geworden van DTKS en doorgaat met het orkest, zegt wat mij betreft genoeg. Het is leuk om samen muziek te maken, leerzaam en vooral heel gezellig. Ik kan wel zeggen dat ik er een nieuwe hobby bij heb.”

Muziekvereniging DTKS zorgt voor een instrument, lessenaar en een lesmap.

Aanmelden
De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Janssen verwacht dat hij de komende weken nog veel meer enthousiaste berichtjes zal krijgen. “We gaan flyeren, iedereen in Losser krijgt informatie over het initiatief in de brievenbus. We hopen dat er ongeveer 25 mensen mee gaan doen, dan heb je een mooie groep.”

Woon je in Losser of omgeving en is dit echt iets voor jou? Neem contact met hen op via Sjoerd Janssen, sjoerdajanssen@hotmail.com of bel 06-24406531 of bezoek de website www.dtks.nl waar je een aanmeldformulier kunt downloaden en deze na invullen kunt insturen.