Uitgaan & Cultuur

Open Huis bij DorpsLab: ontdek, creëer, verbind in De Lutte

DE LUTTE -  Vertegenwoordigers van de gemeenschap, subsidieverstrekkers en politieke figuren kwamen op woensdag 24 april samen om de officiële opening van het DorpsLab bij te wonen. Dirk Bekke, voorzitter van het DorpsLab, en leden van lokale organisaties zoals Tuffelkearlkes en Bosduvelkes, hebben de toegang naar deze opwindende, nieuwe creatieve ruimte onthult. 

Het DorpsLab, gevestigd in een voormalige carnavalsloods, biedt een inspirerende omgeving waar jeugd, jongeren en volwassenen kunnen leren, experimenteren en creëren met de nieuwste digitale productietechnologieën. Van 3D-scanners tot 3D-printers, lasergraveermachines en multifunctionele stickerprinters/snijders, het lab biedt toegang tot een scala aan moderne apparatuur. Maar het gaat niet alleen om technologie; het DorpsLab omarmt ook ambachtelijke kunstvormen zoals naaiwerk, schminken, spuiten en schilderen, met workshops die een breed scala aan creatieve mogelijkheden bieden.

Het initiatief achter DorpsLab is om deze faciliteiten en technologieën vanuit stedelijke centra naar landelijke gebieden te brengen, met als doel een laagdrempelige en duurzame ondersteuning te bieden voor technisch-creatieve ontwikkeling voor de hele gemeente Losser.

Om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen zijn donateurs en sponsoren verenigd in de ‘Vrienden van het DorpsLab’. Dankzij hun steun zullen gratis workshops en open inloopavonden in de toekomst worden georganiseerd.

Om de opening van het DorpsLab te vieren wordt op zaterdag 18 mei een Open Huis van 10.00 tot 16.00 uur aan het Pastoor Rudingpad 12 in De Lutte gehouden. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers zelf aan de slag met de machines, deelnemen aan demonstraties en kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers die het DorpsLab mogelijk maken. Het is ook een gelegenheid voor geïnteresseerden om zich aan te melden als vriend of vrijwilliger, en zo deel uit te maken van deze boeiende gemeenschap van makers en creatievelingen.

Uw reactie