Uitgaan & Cultuur

Open tuinen dag volkstuinvereniging de Wilgenkamp op 8 juni

LOSSER -  Op zaterdag 8 juni is er van 10.00 tot 15.00 uur een open tuinen dag op het volkstuincomplex de Wilgenkamp. Leden geven deze dag uitleg en informatie over het zaaien en kweken van (onbespoten) groenten.

Een sfeerimpressie van de werkochtend.
Een sfeerimpressie van de werkochtend.

Ook houden de leden van de moestuinvereniging deze zaterdagochtend hun jaarlijkse zaad-en plantenruilbeurs. Door het ruilen van zaden en planten kunnen de leden de diversiteit van groente en fruit in hun eigen tuin vergroten. Tevens kunnen ze ervaringen en kennis over het tuinieren delen.

Werkochtend
Tuinvereniging de Wilgenkamp had op zaterdag 6 april haar eerste werkochtend van dit tuinjaar. In totaal zijn er jaarlijks twee werkochtenden. Er was een goede opkomst van (nieuwe) leden en het was een prachtige lentedag waarin het zonnetje zich flink liet zien.

Op de werkochtend werd er op het complex gesnoeid, geknipt, opgeruimd en gefreesd. Ook de vervanging van een aantal palen van de omheining was nodig. Tijdens de werkzaamheden ontdekten leden dat er een broedende eend tussen de omheining zat en men met de nodige voorzichtigheid moest handelen om de eend niet te verjagen. Ondertussen heeft de eend elf jonge kuikentjes uitgebroed en is ze met haar kroost vertrokken naar de rivier De Dinkel achter het volkstuincomplex.

Er was op de werkochtend een gezamenlijke koffiepauze waarbij er gezorgd werd voor de inwendige mens. Er werd onderling informatie uitgewisseld en kennisgemaakt met de nieuwe leden. Allen bedankt.

Voor aanmelding voor een volkstuin kunt u contact opnemen met de tuinvereniging. Er is op dit moment een kleine wachtlijst voor een moestuin. Voor meer informatie: Inge Bezemer, tel. 06-12696727 of tuinvereniging.wilgenkamp@gmail.com