Uitgaan & Cultuur

Orgelmuziek anders – film- en musicalmuziek als bron van inspiratie

LOSSER - U krijgt de kans om op zondagmiddag 21 januari het orgel van de Protestantse Gemeente Losser van een hele andere kant te horen. 

Natuurlijk, het orgel is geschikt voor de psalmen, gezangen en oude muziek, maar het instrument en de organist zijn veelzijdiger dan dat. Ook modernere muziek is goed uit te voeren op orgel, maar vraagt natuurlijk wel voorbereiding. Op deze zondagmiddag hoopt Harold Vriesema het orgel van een andere kant te laten horen met muziek uit musicals, films of popmuziek. Wat hij gaat spelen bedenkt hij niet zelf. Hij laat zich inspireren door suggesties van zijn publiek en doet aan de volgende oproep: “Heeft u een lied wat u lief is of gewoon heel mooi vindt? Geef dit dan aan mij door. Ik kan niet beloven dat alles lukt of geschikt is, maar ik ga mijn uiterste best doen om het te spelen. Hopelijk krijg ik veel inspiratie en kunnen we uitkijken naar een muzikale en vernieuwende middag rond ons orgel.” Suggesties mogen naar: haroldvriesema@gmail.com

Harold Vriesema is als organist verbonden aan de Protestantse Gemeente Losser. In het dagelijks leven is hij leraar in het basisonderwijs.

Het concert vindt plaats in de protestantse kerk aan het Raadhuidplein en begint om 15.00 uur. Kaartjes kosten € 6,00 (incl. een consumptie) en zijn verkrijgbaar aan de kerk.