Uitgaan & Cultuur

Prachtig slotconcert leerorkest basisschool De Veldzijde met Muziekvereniging DTKS

LOSSER -  Wat een drukte en gezelligheid was het vrijdagavond 5 april jl. in het Tukkershoes van Muziekvereniging DTKS. Maar liefst 24 kinderen van basisschool De Veldzijde wilden graag laten horen wat zij hadden geleerd na vijf lessen via het Leerorkesten traject van Fundament Muziek en Dans.  

En wat is er mooier om dan eens met een echt orkest te spelen. Vandaar dat Muziekvereniging DTKD de kinderen van De Veldzijde had uitgenodigd om dit eens mee te maken.

En de kinderen genoten! De dwarsfluiten speelden ’Open de Brug’ en de trombones speelden hun ’First Shuffle’. Verder lieten ook de saxofoons en de trompetleerlingen zich horen. Samen met het jeugdorkest en het Nieuw Talent Orkest van de vereniging speelden ze verschillende muziekstukken zoals ’Born to be a Musician’ van Ivo Kouwenhoven en het heftige ‘Heavy Rock’.

Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, genoot zichtbaar van wat de kinderen al konden na vijf muzieklessen. De vereniging hoopt dat ze het allemaal zó leuk vonden, dat ze zich gaan aanmelden bij het instaporkest van Fundament Muziek.