Uitgaan & Cultuur

Samen één, samen verder

OVERDINKEL - In de Protestantse kerk in Overdinkel is op zondag 7 januari de laatste kerkdienst gehouden. Sinds 1908 is er veel gebeurd in het kleine kerkje aan de Hoofdstraat. Naast de wekelijkse zondagsdiensten zijn er ook vele huwelijken gesloten, is er gedoopt, belijdenis gedaan en zijn er uitvaartdiensten gehouden. Maar zoals Prediker al zegt: “Alles heeft zijn tijd”.  Het voortbestaan als zelfstandige kerkelijke gemeente is door het teruglopend kerkbezoek en het afnemende aantal vrijwilligers niet meer mogelijk. Na een voorbereiding van anderhalf jaar zijn de deuren op 7 januari 2024 gesloten.

Het is echter niet de Dinkel die ons scheidt, maar de Dinkel die hen verbindt. Daarom gaan de Protestantse Gemeente Overdinkel en de Protestantse Gemeente Losser vanaf 14 januari verder als één gemeente. Samen één, samen verder.

Op 7 januari zijn de kanselbijbel, het doopboek en liturgische attributen zoals de            collectezakken en het avondmaalsstel de kerk van Overdinkel uitgedragen. Op zondag 14 januari werden dezelfde attributen door de voormalige kerkenraadsleden van Overdinkel de kerk van Losser ingedragen. Zo werd gesymboliseerd dat de kerkelijke gemeente van Overdinkel nu verder gaat in Losser.