Uitgaan & Cultuur

Start tweede editie Nieuw Talent Orkest Losser op 28 september

LOSSER - Na het succes van de eerste editie in 2022 start Muziekvereniging DTKS weer met een Nieuw Talent Orkest Losser. De eerste repetitie staat gepland op zaterdag 28 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Dus heb je altijd al eens een muziekinstrument willen bespelen, maar geen ervaring met het lezen van noten? Of lang geleden gestopt en zin om weer te beginnen? Bij het Nieuw Talent Orkest Losser is iedereen die een muziekinstrument wil leren bespelen welkom. Het Nieuw Talent Orkest is een landelijk initiatief om de drempel lager te leggen voor mensen zonder muzikale ervaring, die graag willen beginnen met het bespelen van een instrument. Van trompet tot saxofoon en van slagweark tot trombone: alles is mogelijk. “Ik hoor op straat vaak: ik kan er helemaal niets van, dat is niets voor mij. Maar daar is dit juist voor bedoeld, voor mensen die nog nooit een noot hebben gelezen”, legt Sjoerd Janssen, voorzitter van de Losserse muziekvereniging DTKS, uit.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Janssen verwacht dat hij de komende weken nog veel meer enthousiaste berichtjes zal krijgen. ”We gaan flyeren, iedereen in Losser krijgt informatie over het initiatief in de brievenbus. We hopen dat er ongeveer vijfentwintig mensen mee gaan doen, dan heb je een mooie groep.” En met een lach zegt hij: ”We verwachten niet dat iemand over twee jaar met DTKS een concours gaat lopen, maar het kan wel.”

Voor meer informatie over het Nieuw Talent Orkest Losser kan contact opgenomen worden met Sjoerd Janssen via sjoerdajanssen@hotmail.com of 06-24406531. Of kijk op de website: Nieuw Talent Orkest – tweede editie! – Muziekvereniging DTKS Losser Daarop kun je ook het aanmeldingsformulier vinden!