Uitgaan & Cultuur

Hellehondsdagen in De Lutte 11 t/m 14 juli 2024

Veur oale leu op jonge groond

DE LUTTE - Dit jaar worden voor de 45e keer de Hellehondsdagen in De Lutte georganiseerd, en vanwege dit lustrum pakt de organisatie dit jaar uit met een extra feestavond op donderdag 11 juli. 

Het programma richt zich deze avond op de wat oudere bezoekers van het dorpsfeest, maar de organisatie benadrukt dat uiteraard iedereen deze avond van harte welkom is in de feesttent in de dorpskern. De avond wordt afgetrapt met een optreden van The Hounddogs & The Sparkles en daarna is het podium voor de Lutter Muzikanten.

The Hounddogs & The Sparkles
In een heel ver verleden (ergens in de jaren negentig) stonden ze al eens op het grote podium van de Hellehondsdagen. Dat The Hounddogs, weliswaar in een andere bezetting, daar ooit nog eens op terug zouden keren, mag absoluut een grote verrassing worden genoemd. Maar op donderdag 11 juli gaat dat dus wel gebeuren. Na twee optredens in het Dorpstheater van De Lutte wagen de mannen zich nu weer aan het grotere werk. En ook nu kunnen The Hounddogs met trots melden dat ze vocaal opnieuw worden ondersteund door The Sparkles. Een achtergrondkoor met een hoog Lutter gehalte. Wat het publiek kan verwachten? Lekker swingende rocknummers die iedereen kent, maar ook wat meer ingetogen klassiekers. Van Bruce Springsteen en de Rolling Stones tot The Eagles en U2. En dat alles overgoten met een onmiskenbaar akoestisch Hounddog-sausje.

De Lutter Muzikanten
Door talrijke optredens in binnen- en buitenland hebben De Lutter Muzikanten een goede naam weten op te bouwen. Op jaarlijks terugkerende evenementen, zoals ’Bloaz’n met Poas’n’ en het gezellige zomerconcert ’Onder de bomen’ in de dorpskern van De Lutte, hebben ze veel mensen enthousiast weten te maken voor de Egerländer Blasmusik. Bovendien zijn de muzikanten vaak te vinden op zomerfeesten, volksfeesten, schuttersfeesten en bedrijfsfeesten. Voor de 45e editie van de Hellehondsdagen brengen ze op donderdagavond met een speciaal optreden de tent in muzikale sferen.

Om ook de bezoekers die wat minder goed ter been zijn de kans te geven om deze avond bij te wonen, is er zitgelegenheid in de tent en bediening aan tafel. Wat betreft de drankvoorraad maakt de organisatie voor deze donderdag ook een uitzondering, naast de reguliere drankjes worden er ook een aantal drankjes en versnaperingen uit vroegere tijden geserveerd. Kortom, het belooft een ouderwets gezellige avond te worden!