Uitgaan & Cultuur

Voorjaarsconcert Muziekvereniging DTKS Losser

LOSSER - Muziekvereniging DTKS houdt op zondag 17 maart a.s. haar voorjaarsconcert. Dit keer zal het concert verzorgd worden door het B(eginners) Orkest en het Nieuw Talent Orkest van de Muziekvereniging. Vanaf 11.00 uur kunt u in het clubgebouw van de muziekvereniging ’t Tukkershoes aan de Bookholtlaan 21 in Losser genieten van een heerlijk stukje muziek. Het gebouw is open vanaf 10.30 uur en de toegang is gratis.

Onder leiding van Maikel Kremer zal het B-orkest leuke, vlotte en hedendaagse muziek laten horen terwijl het Nieuw Talent Orkest onder leiding van Eric Blom verschillende muzieksoorten speelt zoals Rock en Blues maar ook een vlotte mars. Kortom: muziek voor elk wat wils!

De komende periode zal Muziekvereniging DTKS weer allerlei optredens in Losser verzorgen, naast hun deelname aan de afgelopen carnavalsoptocht in februari die tradiotineel haar seizoen opende.

Op zondag 24 maart zal ze haar medewerking weer verlenen aan de Palmpasenoptocht in Losser. Om 14.00 uur zullen de muzikanten de Heilige Maria Geboortekerk binnen marcheren en achter het altaar plaatsnemen waarna er een korte oecomenische viering zal zijn.

Aansluitend zal de muziekvereniging onder haar muzikale klanken de kinderen met hun palmpasenstok een korte ronde door het dorp maken naar het eindpunt van de optocht bij het Winkelcentrum De Brink.

Op vrijdagavond 5 april zal het beginnersorkest en het Nieuw Talent Orkest samen met de leerlingen van basisschool De Veldzijde (leerorkest) laten horen wat deze leerlingen in slechts vijf lessen al kunnen spelen op hun instrumenten. De kinderen kregen deze lessen van leraren van Fundament Dans en Muziek zodat ze kunnen kennismaken met het muziek maken en dat dit een hele leuke hobby kan zijn. Vanaf 19.00 uur laten ze aan hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellen van zich horen. Ook hier is de toegang gratis.

Verder zal het orkest op 4 mei a.s. tijden de Dodenherdenking in Losser deze begeleiden met stemmige koraalmuziek.