Uitgaan & Cultuur

Vrienden van Dinkel live enorm succes

LOSSER - Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, om klokslag 20.00 uur begon de eerste editie van het Vrienden van Dinkel live concert. In een bomvolle, uitverkochte zaal genoten ruim 450 mensen van een spetterende avond vol muziek en gezelligheid. Om 20.00 uur was de aftrap aan het orkest van Excelsior Losser, met een aantal meezingers werd het publiek goed opgewarmd. De samenwerking met coverband Waaz was een succes, maar als klap op de vuurpijl kwam de Hazes medley samen met zanger Marco Gevers en ging de zaal helemaal los.

Daarna was het podium aan de combinatiedrumband van Excelsior, Concordia en Waaz. Met een prachtige show werd het publiek verrast en bleek maar weer eens dat beide drumbands enorm populair zijn. 

Toen was het podium aan Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel. Het publiek was al goed in de stemming door de eerdere artiesten en met enkele medleys en meezingers werd de zaal dan ook volledig op zijn kop gezet. Ook hier pakte de samenwerking met Waaz enorm goed uit, maar als klap op de vuurpijl was er de Hollandse medley in samenwerking met Marco Gevers. Het publiek zong uit volle borst mee en wist het orkest en de band haast te overstemmen.  Als afsluiter werd er een experiment gedaan; een combi tussen Concordia en G-Trumpetty (Gerben Ekkelboom). Het nummer ‘This is what it feels like’ van Armin van Buren werd vertolkt door zowel orkest als DJ. Al met al een geslaagd optreden van beide orkesten.

Na al het orkestgeweld was het tijd voor de hoofdartiest van deze avond, Peter Beenze. De volkszanger wist direct de zaal op de kop te zetten en de eerste polonaises van de avond waren dan ook al snel een feit. Peter Beenze was geboekt voor een half uurtje, maar omdat de stemming er zo goed in zat wist hij van geen ophouden en is op eigen initiatief ruim een uur gebleven. 

De avond werd afgesloten door Coverband Waaz en DJ G-trumpetty. Het feest ging nog door tot in de late uurtjes.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond en wordt er al druk gekeken om dit evenement volgend jaar opnieuw te organiseren in het eerste weekend van november 2024. Zodra dit bekend is zal dit worden gepromoot op de socials en webpagina.

Een grote dank gaat uit naar de sponsoren en ’t Trefhuus, zonder hen was het niet mogelijk geweest om zo’n prachtig evenement voor Overdinkel te realiseren.

Voor meer informatie, foto’s en de aftermovie van dit evenement kunt u kijken op www.concord-overdinkel.nl of volg hen op Instagram @concordiaoverdinkel