Uitgaan & Cultuur

Zeldzame Oehoes en Rode Wouwen in onze regio

LOSSER - Op maandagavond 23 januari geeft Mark Zekhuis een presentatie over zijn onderzoek naar twee zeldzame vogels in onze regio, nl. de Oehoe en de Rode Wouw.

Mark inventariseert al 10 jaar Rode Wouwen en neemt deel  in het landelijk onderzoek naar deze zeldzame roofvogelsoort. Ook verricht hij in het Nederlands-Duitse grensgebied onderzoek naar de Oehoe, een van de meest zeldzame uilensoorten. Beide soorten laten zich de laatste jaren steeds vaker zien in onze regio. In zijn presentatie komt de verspreiding, het broedsucces, het ringen en zenderen van de beide soorten uitgebreid aan de orde.

Mark Zekhuis is al 25 jaar ecoloog bij Landschap Overijssel en is bekend van zijn vele optredens bij RTV-Oost. Zijn presentatie is op maandagavond 23 januari om 20.00 uur in zaal Heijdemann, Smalmaatstraat 55 in Losser. De zaal is open om 19.30 uur en de toegangsprijs is 3 euro (inclusief eerste kopje koffie of thee). De bijeenkomst wordt georganiseerd door Vogelwerkgroep Losser. Leden van deze vereniging hebben gratis toegang.