Uitgaan & Cultuur

Zomeravondconcert Sempre Crescendo Losser op Erve Kraesgenberg

LOSSER - Concertvereniging Sempre Crescendo geeft donderdagavond 6 juni een zomeravondconcert op Erve Kraesgenberg. Het concert start om 19.30 uur met een optreden van Jong Talent Losser (JTL), daarna is het de beurt aan Het Orkest. Bij goed weer is het concert buiten en zorgt de concertvereniging voor een gezellige aankleding en voldoende zitplaatsen. Het concert is gratis toegankelijk.

Het JTL bestaat uit jonge muzikanten en muzikanten die meer ervaren zijn maar een tijdje niet hebben gespeeld of een ander instrument zijn gaan bespelen. Het orkest staat onder leiding van Jan Huizing en speelt onder andere de Lexinghton March, Japenese Lanterns en The Clown.

Het Orkest, onder leiding van dirigent Wim Booij, brengt een afwisselend programma. Zo is de filmmuziek van het mysterieuze The Mask of Zorro en de romantische kaskraker Chocolat te beluisteren. Ook speelt het orkest swingende arrangementen van popnummers van Coldplay en Gloria Estefan. Aan liefhebbers van harmoniemuziek is ook gedacht. Met onder andere, Adventure Island van Jacob de Haan, Everest van Jan de Haan, A Musical Fantasy van Ennio Salvere en Libertango van Piazolla krijgt het publiek een fijne mix van herkenbare melodieën en opzwepende stukken. Allemaal passend op een zomeravond in de prachtige tuin van Erve Kraesgenberg. Het concert wordt afgesloten met de bekende mars Berliner Luft.