Zakelijk

Geliefde plattelandsdierenarts Huub Veldhuis draagt stethoscoop over

LOSSER/OLDENZAAL - Huub Veldhuis is op 1 april j.l. gestopt als praktiserend dierenarts. Hij kan terugkijken op een bijzondere carrière van 37 jaar waarin hij met grote trots zijn beroep uitgeoefend heeft bij Dierenkliniek Oldenzaal-Losser.

Als vers afgestudeerde knaap begon hij in zijn geboorteregio als plattelandsdierenarts, om er vervolgens niet meer te vertrekken. Waar in de beginjaren als een ‘James Harriot’ alle dieren behandeld werden, heeft hij zich de laatste decennia toegelegd op de begeleiding en behandeling van boerderijdieren en paarden. De veelzijdige start heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de ontwikkeling van zijn pragmatische manier van werken.

Ontelbare avond-, nacht- en weekenddiensten hebben zijn enthousiasme en onuitputtelijke inzet nooit kunnen temperen. Diergeneeskunde is een fantastisch vak, maar vooral de band met de veehouder en diens familie zijn altijd een enorme drijfveer voor hem geweest. Zijn klanten zullen onderschrijven dat zijn oprechte interesse en belangstelling voor de familie achter het bedrijf hem tot een unieke dierenarts maken.

Als mede-grondlegger heeft Huub in de loop der jaren een grote sociale stempel op de praktijk gedrukt. De verbindende rol die hij bijna als vanzelfsprekend op zich neemt, beperkt zich niet tot het werk bij Dierenkliniek Oldenzaal-Losser. Ook in de regio was hij jarenlang bestuurlijk actief bij de ‘NoaberVets’ en maakte hij zich hard voor dit collegiale samenwerkingsverband van dierenartsen in Twente en de Achterhoek.

Voor de dierenkliniek is het uiteraard een groot gemis dat Huub Veldhuis met pensioen gaat, maar zijn opvolgster Annelien Hoff is inmiddels met groot enthousiasme begonnen. En het is Huub en zijn vrouw Lenneke en de kinderen méér dan gegund om na zo’n loopbaan te gaan genieten van alles wat het leven nog meer te bieden heeft.