Algemeen

’Opa Henk’ (73) loopt voor de vijftiende keer de Nijmeegse 4Daagse uit

LOSSER -  De drieënzeventigjarige Henk Mulder (73 jaar) uit Losser heeft voor de vijftiende keer de Nijmeegse 4Daagse succesvol uitgelopen. Dit jaar was het voor hem bijzonder om dat samen met zijn kleindochters Myrthe en Carlyn (14 jaar, tweeling uit Soest) en zoon te doen. Henk liep de 4Daagse voor het eerst in 2003 met zijn zoon. Toen de schoondochter in 2007 zwanger was van de tweeling liepen Henk en de zoon ook de 4Daagse uit. Daarna werd het voor opa Henk een traditie om het jaarlijks te lopen en kwamen de kleindochters jaarlijks vol enthousiasme kijken als opa liep.

Op hun zesde vroegen ze aan opa: "Wanneer mogen we met jou de 4Daagse lopen?" Het antwoord was "Daarvoor moet je minimaal 12 jaar zijn en goed trainen." Vanaf dat moment was het plan om zodra de meiden 12 zijn samen met opa en papa dit te gaan doen, dat zou in 2020 zijn...

Corona heeft dat moment uitgesteld naar dit jaar. "Het is een moment om nooit te vergeten en geweldig dat de gezamenlijke droom is uitgekomen om dit met elkaar als drie generaties te volbrengen", aldus de familie Mulder.